Prvi put potvrđena autentičnost: "Ima tačnih detalja u dosijeu o Trampu"

Izvori nisu htjeli da potvrde o kojim se tačno razgovorima radi i njihovom sadržaju, zbog toga što se radi o povjerljivim podacima
8 komentar(a)
Melanija Tramp, Donald Tramp, Foto: Reuters
Melanija Tramp, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2017. 09:51h

Po prvi put, američki istražitelji su potvrdili autentičnost djelova dosijea bivšeg britanskog agenta o Donaldu Trampu, koji je izazvao veliku uru uoči inauguracije novog američkog predsjednika.

CNN javlja da je informaciju potvrdilo više bivših i sadašnjih bezbjednosnih i obavještajnih službenika. Tramp i bivši predsjednik SAD Barak Obama su obavješteni o postojanju dosijea uoči inauguracije.

Potvrđene informacije se ne odnose na skaredne detalje, već na razgovore između neameričkih državljana. U dosijeu koji ima 35 strana postoje detalji o desetinama razgovora između ruskih zvaničnika i državljan Rusije.

Izvori nisu htjeli da potvrde o kojim se tačno razgovorima radi i njihovom sadržaju, zbog toga što se radi o povjerljivim podacima.

Nema potvrde da su potvrđeni razgovori imali ikakve veze sa Trampom, ali je autentičnost djelova natjeralo istražitelje da se dalje bave dosijeom.

Iz Bijele kuće su kratko prokomentarisali da su opet zgađeni zbog CNN-ovog lažnog izvještavanja.

Neki zvaničnici su rekli CNN-u da su osobe koje se navode u dosijeu bile umiješane u skupljanje informacija o Hilari Klinton koji su pomogli Trampovoj kampanji.

Bonus video: