Zamalo da na prevaru dobije sedam milijardi dolara: "Isus je stvorio svijet u kome svi treba da budu bogati"

Haskju, inače nezaposlen, je iskoristio propust u sistemu međubankarskog transfera novca i pokušao da ga preusmjeri na svoj račun. Od 70-tak transakcija suma je narasla na sedam milijardi dolara, ali je ubrzo otkriven
56 pregleda 1 komentar(a)
Džon Mičel Haskju, Foto: Twitter
Džon Mičel Haskju, Foto: Twitter
Ažurirano: 08.02.2017. 12:46h

Džon Mičel Haskju iz grada Lejklenda u američkoj državi Floridi je tokom decembra prošle godine napravio prevaru u bankarskom sistemu koja mu je umalo donijela čak sedam milijardi dolara.

Ipak, uhvaćen je i za svoj postupak imao sjajno opravdanje - on je policiji izjavio da zaslužuje taj novac jer je "Isus Hrist stvorio svijet u kome svi treba da budu bogati".

Haskju, inače nezaposlen, je iskoristio propust u sistemu međubankarskog transfera novca i pokušao da ga preusmjeri na svoj račun. Od 70-tak transakcija suma je narasla na sedam milijardi dolara, ali je ubrzo otkriven.

Istražitelji su izjavili za televiziju NBC Majami da je prevarant čvrsto uvjeren da je dobio bogatstvo koje mu je neophodno da bi živio onako kakvu mu je sudbinu namijenio Isus i da ne vidi u čemu je problem, prenose Novosti.

Televizija NBC se našalila i izvijestila da Isus Hrist nije bio dostupan za bilo koji komentar ovim povodom.

Bonus video: