Voditelj: Putin je ubica; Trump: Ni mi nismo nevini

U intervjuu koji će biti objavljen danas nakon prenosa finalne utakmice Super Bowla, voditelj Bill O'Rajli upitao je Trampa da li poštuje ruskog predsjednika Vladimira Putina
29 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2017. 15:00h

Ruskog predsjednika Vladimira Putina poštujem, a Sjedinjene Američke Države nisu tako nevine kao što to možda izgleda, rekao je predsjednik SAD-a Donald Tramp gostujuću u emisiji Fox Newsa.

U intervjuu koji će biti objavljen danas nakon prenosa finalne utakmice Super Bowla, voditelj Bill O'Rajli upitao je Trampa da li poštuje ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Da, ja ga poštujem. Pa, poštujem mnoge ljude, ali to ne znači da se slažem s njima. Da li ću se složiti s njim? Nemam pojma", izjavio je američki predsjednik koji je i ranije nazivao Putina snažnim i moćnim liderom.

Na pitanje zašto ga poštuje, Tramp je odgovorio da je on vođa svoje zemlje.

"Bolje je da se slažemo sa Rusijom i ako nam Rusija pomogne u borbi protiv ISIS-a i terorizma širom svijeta onda je to dobra stvar", ocijenio je Tramp.

U namjeri da isprovocira Trampa da reaguje voditelj je Putina nazvao ubicom, prenio je RT.

Predsjednik SAD-a je rekao da "postoji mnogo ubica". "Mi imamo mnogo ubica. Zar mislite da je naša zemlja tako nevina?", upitaoje on.

Putin i Tramp su krajem januara imali svoj prvi zvanični telefonski razgovor koji je, kako navodi Kremlj, bio dobar i konstruktivan.

Bonus video: