STUPIO NA DUŽNOST DRŽAVNOG SEKRETARA SAD

Tilerson položio zakletvu, Tramp: Vrijeme je da se na inostrane poslove gleda sa jasnim fokusom

"Razumijete da je posao naših diplomata i misije Stejt dipartmenta da služe interesima SAD, kako bi naša zemlja bila bezbjednija, sigurnija i prosperitetnija. Vjerujem da ćemo postići mir i stabilnost u ovom veoma, veoma problematičnom vremenu", rekao je Tramp
1 komentar(a)
Reks Tilerson, Donald Tramp, Foto: Reuters
Reks Tilerson, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2017. 08:12h

Novi državni sekretar SAD Reks Tilerson položio je danas zakletvu, nakon što je Senat odobrio njegovo imenovanje i time je zvanično stupio na dužnost.

Američki predsjednik Donald Tramp je tokom ceremonije u Ovalnoj sobi rekao da je "došlo vrijeme da se na inostrane poslove gleda sa jasnim fokusom".

"Razumijete da je posao naših diplomata i misije Stejt dipartmenta da služe interesima SAD, kako bi naša zemlja bila bezbjednija, sigurnija i prosperitetnija. Vjerujem da ćemo postići mir i stabilnost u ovom veoma, veoma problematičnom vremenu", rekao je Tramp.

On je pohvalio iskustvo bivšeg izvršnog direktora Ekson Mobajla (Exxon Mobil) i rekao da ga je život pripremio za novu poziciju i da veruje da će postići mir i stabilnost u, kako je ocijenio, burnim vremenima.

Senat je prethodno odobrio nominaciju Tilersona glasajući 56 prema 43 za njegovo imenovanje, uprkos nezadovoljstvu demokrata koje smatraju da će novi državni sekretar gledati svet samo iz perspektive direktora velike korporacije i da neće biti u stanju da se suprotstavi Trampu, ukoliko bi bilo potrebe.

Preporučujemo za Vas