NAKON OPTUŽBE TRAMPA DA TV KUĆA ŠIRI LAŽNE VIJESTI

Bijela kuća ignoriše CNN

Odnosi Trampa i CNN pokvarili su se pošto je ta televizija početkom januara objavila izveštaj s navodima da ruske službe imaju kopromitujući materijal o njemu. Tada je Tramp odbio da odgovori na pitanje CNN-ovog novinara Džima Akoste
4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2017. 13:32h

Bijela kuća odbija da pošalje svoje predstavnike na televizuju CNN, pošto je predsjednik SAD Donald Tramp optužio CNN da objavljuje "lažne vijesti".

"Šaljemo predstavnike ili portparole na mjesta na kojima mislimo da ima smisla da predstavljamo naš program", rekao je zvaničnik Bijele kuće za portal Politikom, dodajući da CNN nije takvo mjesto, mada zabrana nije trajna.

Novinar CNN-a je rekao da Bijela kuća pokušava da kazni tu televiziju i da joj snizi rejting, navodi Politiko.

Zvaničnici Bijele kuće i dalje odgovaraju na pitanja novinara CNN-a, ali predstavnika za štampu Bijele kuće nedjeljama nije bilo na toj televiziji.

Portparol Bijele kuće Šon Spajser je negirao da postoji bojkot CNN-a, ali je dodao da "neće raditi s ljudima koji nemaju želju da urade nešto ispravno".

Odnosi Trampa i CNN pokvarili su se pošto je ta televizija početkom januara objavila izveštaj s navodima da ruske službe imaju kopromitujući materijal o njemu. Tada je Tramp odbio da odgovori na pitanje CNN-ovog novinara Džima Akoste.

Posle inauguracije Tramp je kritikovao CNN da objavljuje "lažne vijesti".

Časopis Njujork magazin (New York Magazine) naveo je da Trampov spor sa CNN-om ima korjene u njegovim odnosima s predsjednikom te kuće Džefom Zakerom, koji je kao bivši predsjednik EN-Bi-Sija (NBC) doveo Trampov rijaliti "Šegrt" (The Appremntice) na tu televiziju.

Tramp je po navodima tog časopisa rekao da misli da ga je Zaker izdao, pošto bi trebalo da usjmeri CNN da povoljnije izvještava o njegovim aktivnostima.