DRUGA STRANA HARIZMATIČNOG LIDERA

Ugo Čaves će oživjeti kroz seriju El Komandante

Bivši ministar trgovine Mojses Naim rekao je da je na ideju došao kada je shvatio da svojim prijateljima u Americi godinama pokušava da objasni nevjerovatno jak Čavesov uticaj na Venecuelance
0 komentar(a)
Ugo Čavez, Foto: Reuters
Ugo Čavez, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2019. 03:18h

Život Uga Čavesa, bivšeg predsjednika Venecuele i miljenika siromašnih, biće prikazan u TV seriji "El Comandante" koja već izaziva burne reakcije u javnosti.

Nastala od ideje jednog od Čavesovih oštrih kritičara, u produkciji "Sony Pictures Television", serija od 60 epizoda na španskom jeziku počinje da se emituje ove nedjelje u Latinskoj Americi. 

Koprodukcija Venecuele i Kolumbije, serija će se baviti životom Čavesa, od rođenja u siromašnom ruralnom delu Venecuele, preko uspona karijere i dolaska na vlast, pa sve do smrti od raka 2013. godine.

Bivši ministar trgovine Mojses Naim rekao je da je na ideju došao kada je shvatio da svojim prijateljima u Americi godinama pokušava da objasni nevjerovatno jak Čavesov uticaj na Venecuelance.

Mnogi od Čavesovih uspjeha i neuspjeha tokom 14 godina na vlasti su već poznati, a Naim će pokušati da otkrije i drugu stranu jednog od najharizmatičnijih lidera modernog doba. 

Nezadovoljni načinom na koji je prikazan Čaves, mnogi su osudili seriju.

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro nazvao je seriju "imperijalističkim đubretom", dok je Čavesova bivša žena rekla da će tužiti Soni.

Lider vladajuće Socijalističke partije Diosdado Kabelo rekao je da je odluka da kolumbijski glumac Andres Pera, poznat po ulozi narko dilera Pabla Eksobara, igra Čavesa, dio zavjere desničara da ukaljaju ugled bivšeg predsjednika. 

"Napadali su ga i kada je bio živ, a i sada kada fizički nije sa nama", rekao je Kabelo prošle nedjelje, pozivajući sve pristalice da na zgrade i u kancelarije postave plakate sa tekstom:

"Ovdje o Čavesu ne govorimo loše".