Kremlj se nada dobrim odnosima sa SAD, ali će razlike ostati

Odnosi Rusije i SAD zahladnjeli su tokom mandata bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, a tenzije su kulminirale poslije pripajanja Krima 2014. godine i izbijanja sukoba ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine
0 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 21.01.2017. 13:05h

Moskva je izrazila je nadu da će biti konstruktivnog dijaloga sa administracijom novog američkog predsjednika Donalda Trampa, ali je i ukazala da će razlike ostati.

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u intervjuu za državnu televiziju objavljenom danas da bi, međutim, bila "iluzija" očekivati da će američko-ruski odnosi biti lišeni nesuglasica.

Peskov je među izazovima ukazao na složena pitanja kontrole naoružanja i kompleksnu sitauciju u Siriji.

Odnosi Rusije i SAD zahladnjeli su tokom mandata bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, a tenzije su kulminirale poslije pripajanja Krima 2014. godine i izbijanja sukoba ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine. Takođe je na kraju Obaminog mandata izbio skandal oko navoda o ruskom miješanju u američke izbore.

"Uspješan razvoj bilateralnih odnosa zavisiće od naše sposobnosti da se riješe ove razlike kroz dijalog", rekao je Peskov. On je dodao da će Putin uskoro pozvati Trampa da mu čestita.

Bonus video: