Vratila sam se kući i shvatila da su sve moje komšije mrtve

"Prestravljena sam, ne znam kako dalje da živim", priča Kožojeva
1 komentar(a)
Kirgistan pad aviona, Foto: Reuters
Kirgistan pad aviona, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2017. 12:09h

Kada se Anarkan Kožojeva vratila kući ujutru 16. januara, shvatila je da je jedino njegova kuća i dalje u istom stanju kao kada je iz nje izašla. Sve ostale kuće u ulici u selu Dači Su su bile sravnjene sa zemljom, kada se džambo džet srušio i ubio čitave porodice koje su spavale u svojim domovima.

Turski teretni avion Boing 747-400 se srušio i uništio desetine zgrada kada je pokušao da se prinudno spusti na zemlju u blizinu aerodroma Manas po maglovitom vremenu.

U padu je poginulo četvoro članova posade i 33 ljudi na tlu, a djelovi aviona su se raštrkali više stotina metara i zapalile mnoge građevine.

Težak opori miris goriva u vazduhu i dim pomiješan sa gustom maglom je prizor koji se mogao dan kasnije.

Pored kuće Anarkan je komšijina štala koja je ostala skoro netaknuta ispod repa aviona koji se odlomio, ali od kuće te familije nije ostalo ništa.

"Ostala sam potpuno sama, sve moje komšije su poginule. Moja je kuća svega 20 metara udaljena od uništenog područja", priča Kožojeva (65) koja je u penziji.

Spasioci i preživjeli iz drugog dijela sela su kroz ostatke izvukli dvoje povrijeđene djece i donijeli ih do njene kuće. Oba djeteta su preminula nakon toga.

"Prestravljena sam, ne znam kako dalje da živim", priča Kožojeva. U pozadini spasioci "slažu" tijela poginulih, a vatrogasci gase preostale požare.

Policija čuva mjesto pada da bi spriječila krađe jer je avion nosio 85 tona konzumerskih dobara.

Bonus video: