Interesantno pismo sestara Buš namijenjeno Obaminim ćerkama

"Prije osam godina, jedne hladne večeri u novembru upoznale smo se na stepenicama Bijele kuće. U vašim smo očima primijetile uzubuđenje, ali i uznemirenost", piše onlajn stranica časopisa Time, a prenosi Index.hr
2 komentar(a)
Malia i Barak Obama, Foto: Reuters
Malia i Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2017. 12:04h

Nedjelju dana prije odlaska porodice Obama iz Bijele kuće, Malia i Saša, ćerke Baraka i Mišel, dobile su simpatično pismo od Dženi i Barbare Buš, tridesetpetogodišnjih blizanki, kćeri bivšega američkog predsjednika Džordža Buša, Obaminog prethodnika.

"Prije osam godina, jedne hladne večeri u novembru upoznale smo se na stepenicama Bijele kuće. U vašim smo očima primijetile uzubuđenje, ali i uznemirenost", piše onlajn stranica časopisa Time, a prenosi Index.hr.

Novi elitni klub

"U osam godina postigle ste i vidjele jako puno. Iz djevojčica ste izrasle u mlade žene, jednostavne i ženstvene.... Sada se pridružujete drugome elitnom klubu, onome nekadašnje prve američke djece. Uživajte u danima koje ćete provesti na koledžu, iako će svi znati što radite i gdje ste. Mi smo uživale", savjetuju sestre Buš, misleći pritom na mini-skandale s alkoholom i objava o tome u novinama dok su uživale u studentskim danima.

Dženi i Barbara Buš odrasle su u Teksasu, a kada je njihov otac izabran za američkog presjednika 2000. završile su srednju školu.

Osamnaestgodišnja Malia Obama završila je srednju školu i prije početka studija na Harvardu iduće godine uzela je slobodnu godinu, a njena mlađa sestra Saša (15) je srednjoškolka. Kako ne bi mijenjala školu usred školske godine, ostatak porodice će do daljnjega ostati u Vašingtonu.

Bonus video: