Tramp: Zvao me šef obavještajaca, kaže da su optužžbe lažžne

Agencija navodi da je Kleper u sinoćnjem zvaničnom saopštenju objavio da je razgovarao sa Trampom i rekao novom šefu Bijele kuće da ne vjeruje da je curenje izvještaja poteklo iz obavještajne zajednice
0 komentar(a)
Donald tramp, Foto: Reuters
Donald tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2017. 15:11h

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp danas je na Tviteru objavio da ga je zvao direktor Nacionalnih obaveštajnih službi Džejms Kleper i kao "lažne i izmišljene" ocjenio medijske navode o dokumentu koji navodno razotkriva seksualne perverzije Trampa tokom boravka u Rusiji.

Džejms Kleper me je zvao juče kako bi lažnim i izmišljenim ocjenio izveštaj koji je ilegalno cirkulisao. Izmišljene, lažne činjenice. Šteta!" napisao je Tramp na ovoj društvenoj mreži, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je Kleper u sinoćnjem zvaničnom saopštenju objavio da je razgovarao sa Trampom i rekao novom šefu Bijele kuće da ne vjeruje da je curenje izvještaja poteklo iz obavještajne zajednice.

Bivši špijun britanske službe MI6 koji je juče u medijima razotkriven kao autor dokumenta na 35 strana u kojima stoji da je Rusija navodno pomogla izbor Donalda Trampa za novog predsjednika SAD i imala kompromitujuće podatke o novom šefu Bijele kuće, plaši se "brze i potencijalno opasne reakcije Moskve protiv njega".

To je za britanski list "Dejli telegraf" izjavio neimovani izvor blizak ovom špijunu kojeg dnevnik identifikuje kao 52-godišnjeg Kristofera Stila i navodi da juče ujutru pobjegao iz svojeg doma u Sarija "preplašen za svoju bezbjednost".

Bonus video: