Masovni ubica Čarls Menson u bolnici

Šezdesetih godina prošlog vijeka Menson je okupio grupu bjegunaca i čudaka pod nazivom "Porodica Menson". U ljeto 1969. naredio je svojim mladim uglavnom ženskim sljedbenicima da ubiju sedmoro ljudi
3 komentar(a)
Čarls Menson, Foto: Reuters
Čarls Menson, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2017. 10:44h

Ozloglašeni masovni ubica Čarls Menson prebačen je u utorak iz kalifornijskog zatvora gdje služi doživotnu kaznu u bolnicu u teškom zdravstvenom stanju, objavili su američki mediji, a prenosi "Blic".

Kako tvrdi Los Anđeles tajms, Menson (82) je u teškom stanju prebačen u bolnicu u Bejkersfildu u Kaliforniji, oko sat vremena udaljenu od zatvora u Korkoranu.

Šezdesetih godina prošlog vijeka Menson je okupio grupu bjegunaca i čudaka pod nazivom "Porodica Menson". U ljeto 1969. naredio je svojim mladim uglavnom ženskim sljedbenicima da ubiju sedmoro ljudi.

Pripadnici kulta su najprije 9. avgusta 1969. sa 16 uboda nožem ubili holivudsku glumicu Šeron Tejt, suprugu Romana Polanskog, koja je bila u poodmakloj trudnoći, a potom još četvoro ljudi koji su se zatekli u njenoj kući, piše Jutarnji list.

Sljedeće noći Mensonova družina ušla je u kuću u komšiluku, ubila bračni par i njihovom krvlju ispisala poruke na zidovima i vratima frižidera.

Jedan od najpoznatijih američkih kriminalaca, Menson je najprije osuđen na smrt ali mu je kazna preinačena u doživotnu robiju.

Bonus video: