Južna Koreja: Tramp uputio jasnu poruku Pjongjangu

Trampova poruka je direktan odgovor na izjavu sjevernokorejskog lidera Kim Džong-Una povodom Nove godine da je njegova zemlja "u završnoj fazi pred probu interkontinentalne balističke rakete"
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.01.2017. 12:46h

Južna Koreja je danas ocjenila da je budući predsjednik SAD Donald Tramp poslao jasnu poruku Sjevernoj Koreji kojom negira tvrdnje o napretku njenog balističkog nuklearnog programa.

"Poruka novoizabranog predsednika Tramp je važna zbog toga što prvi put pominje nuklearni program Severne Koreje i može se shvatiti kao jasno upozorenje", rekao je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Južne Koreje Čo Djun-Hjuk.

Tramp je prošle noći napisao na Tviteru da je "Sjeverna Koreja saopštila da je u završnoj fazi razvoja nuklearnog oružja koje je u stanju da dosegne američku teritoriju", ali da se "to nikad neće dogoditi".

Trampova poruka je direktan odgovor na izjavu sjevernokorejskog lidera Kim Džong-Una povodom Nove godine da je njegova zemlja "u završnoj fazi pred probu interkontinentalne balističke rakete".

Sjevernokorejski lider je rekao i da je njegova zemlja ove godine značajno povećala svoj nuklearni arsenal.

Vašington je u više navrata obećao da neće dozvoliti da Sjeverna Koreja dođe do nuklearnog oružja, a Tramp do sada nije iznio svoj stav o tome.

Bonus video: