Ruska i turska vojska gađale položaje Islamske države u Siriji

Pozivajući se na saopštenje generalštaba turske vojske, Anadolija navodi da su turski avioni bombardovali osam položaja Islamske države, dok su tenkovi i artiljerija gađali 103 uporišta u blizini Al Baba i ubili 22 pripadnika Islamske države
5 komentar(a)
Turski avioni, Foto: Rojters
Turski avioni, Foto: Rojters
Ažurirano: 02.01.2017. 11:16h

Ruska i turska vojska gađale su u odvojenim operacijama više od 100 položaja džihadista Islamske države u Siriji, dan poslije terorističkog napada u noćnom klubu u Istanbulu za koji je odgovornost preuzela ta islamistička grupa, prenjela je danas turska agencija Anadolija.

Pozivajući se na saopštenje generalštaba turske vojske, Anadolija navodi da su turski avioni bombardovali osam položaja Islamske države, dok su tenkovi i artiljerija gađali 103 uporišta u blizini Al Baba i ubili 22 pripadnika Islamske države.

Turska agencija dodaje da je ruska avijacija napala položaje islamista u Dajr Kaku, osam kilometara jugozapadno od Al Baba.

Ankara je u avgustu započela veliku ofanzivu na severu Sirije kako bi protjerala džihadiste Islamske države sa tursko-sirijske granice i zaustavila napredovanje kurdskih snaga.

Bonus video: