Irak: Dvije eksplozije na pijaci, poginulo 25 osoba

Ekstremistička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za napad u saopštenju koje je prenijela novinska agencija Amak, bliska toj grupi, potvrdivši da su izvedena dva samoubilačka bombaška napada
1 komentar(a)
Irak eksplozija, Foto: Reuters
Irak eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.12.2016. 11:44h

U dva bombaška napada na pijacu u centru Bagdada jutros je ubijeno najmanje 25 osoba, a povrijeđeno je više od 50 ljudi, saopštili su irački zvaničnici, dok je Islamska država, u međuvremenu, preuzela odgovornost.

Napadi su se dogodili rano jutros na pijaci El Sinak, na kojoj se, između ostalog, prodaju auto djelovi, hrana i odjeća.

Detalji nisu bili jasni neposredno poslije napada. Policija je prvo navela da su eksplodirale bombe kraj puta, a kasnije je jedan policijski zvaničnik rekao da je eksplodirala bomba kraj puta, a da je zatim bombaš-samoubica aktivirao eksploziv među ljudima koji su se okupili na pijaci.

Prema posljednjem saopštenju policije, izvedena su dva samoubilačka bombaška napada.

Ekstremistička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za napad u saopštenju koje je prenijela novinska agencija Amak, bliska toj grupi, potvrdivši da su izvedena dva samoubilačka bombaška napada.

Bonus video: