Tramp o "ruskom hakovanju": Kompjuteri komplikuju, nastavimo sa našim životima

Tramp je rekao posjetiocima njegovog zdanja na jugu Floride da planira da sam napiše govor koji će održati prilikom inauguracije u januaru, pri čemu će se, kako je rekao, inspirisati obraćanjima nekadašnjih predsjednika Ronalda Regana i Džona F. Kenedija
4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2016. 11:50h

Novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp izrazio je žaljenje zbog komplikacija koje donosi "doba kompjutera", a time je odgovorio na pitanja novinara vezana za navode o ruskom hakovanju predsjedničkih izbora u SAD.

Upitan sta misli o mogućim američkim sankcijama protiv Moskve zbog optužbi za hakovanje, Tramp je odgovorio: "Mislim da treba da nastavimo sa našim životima", a potom je govorio o uticaju kompjuterske tehnologije, prenosi danas AFP.

On je novinarima u Mar-a-Lagu na Floridi, gdje se odmara u svojoj kući, u srijedu rekao da su "kompjuteri znatno iskomplikovali živote ljudi".

"Čitavo kompjutersko doba je dovelo do toga da niko ne zna tačno šta se dešava. Imamo brzinu, imamo mnogo drugih stvari, ali nisam siguran da imamo vrstu bezbjednosti kakva nam je potrebna", istakao je Tramp.

Novoizabrani predsjednik SAD šokirao je američki establišment osporivši ocjene obavještajnih službi da je ruski predsjednik Vladimir Putin pokušao ne samo da utiče na izbore održane 8. novembra, već da je to činio protiv Trampove protivnice Hilari Klinton, podsjeća francuska agencija.

Očekuje se da administracija odlazećeg američkog predsjednika Baraka Obame danas objavi niz mjera protiv Moskve nakon optužbi da je Rusija hakovala organizaciju Demokratske partije uoči predsjedničkih izbora u SAD, navodi Rojters.

Pisaću sam svoj govor za inauguraciju

Tramp je rekao posjetiocima njegovog zdanja na jugu Floride da planira da sam napiše govor koji će održati prilikom inauguracije u januaru, pri čemu će se, kako je rekao, inspirisati obraćanjima nekadašnjih predsjednika Ronalda Regana i Džona F. Kenedija.

Regan je imao "nevjerovatan stil", ocijenio je Tramp, podsjetivši i da se bliži 100-godišnjica Kenedijevog rođenja.

To je agenciji AP rekla neimenovana osoba koja je razgovarala sa Trampom na njegovom posjedu Mar-a-Lago, gdje provodi praznike.

Inauguracija Donalda Trampa, čime će i zvanično preuzeti predsjedničku funkciju od Baraka Obame, biće održana 20. januara.

Bonus video: