Tramp: Svijet je prije moje pobjede bio sumorno mjesto bez nade

Trampovi kritičari tvrde da je nemoguće da on bude predsjednik a da ne dođe u sukob interesa ukoliko se u potpunosti ne bude odvojio od svih svojih dobrotvornih aktivnosti i poslovnih interesa, navodi AFP
7 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.12.2016. 11:29h

Novoizabrani predsjednik SAD je putem Tvitera iznio tvrdnju da su zbog njegove pobjede u trci za Bijelu kuću potrošnja za božićne praznike bila više od biliona dolara.

"Svijet je bio sumorno mesto prije nego što sam ja pobjedio - nije bilo nade. Sada je vrijednost tržista porasla za skoro deset odsto i potrošnja za Božić je iznosila više od bilion dolara!", naveo je Tramp u jučerašnjoj poruci.

On je takođe u dva odvojena tvita iznio tvrdnju da je svojoj dobrotvornoj fondaciji dao "milione dolara, a ona je primila i prikupila još milione, sve je dato u dobrotvorne svrhe, a mediji to neće da jave!", kao i da njegova fondacija "za razliku od većine fondacija, nije isplaćivala naknade, iznajmljeni prostor, plate niti imala bilo kakve troškove, 100 odsto novca ide u divne dobrotvorne svrhe!"

Tramp je u subotu izjavio je da namjerava da zatvori svoju kontroverznu filantropsku fondaciju kako bi izbjegao bilo kakav sukob interesa tokom svog predsjedničkog mandata, prenosi AFP.

Trampova dobrotvorna fondacija našla se pod pojačanom pažnjom i istragom njujorškog tužioca zbog više pitanja, uključujući i to koliko joj je novca on tačno dao, prenosi francuska agencija.

Trampovi kritičari tvrde da je nemoguće da on bude predsjednik a da ne dođe u sukob interesa ukoliko se u potpunosti ne bude odvojio od svih svojih dobrotvornih aktivnosti i poslovnih interesa, navodi AFP.

"Fondacija je učinila ogromna dobra djela tokom godina i dala doprinose u milionima dolara bezbrojnim grupama, uključujući veterane, pripadnike policije i djecu", izjavio je Tramp.

On je dodao da je ipak odlučio da svoje filantropske ciljeve ispuni na drugi način kako bi izbjegao bilo kakav konflikt interesa dok bude obavljao dužnost predsjednika SAD

Bonus video: