Putin: Broj problematičnih tačaka u svijetu se ne smanjuje

Na samitu se obratio i kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev koji je rekao da je njegova zemlja spremna da razvija vojno-tehničku saradnju sa Rusijom, prenosi Sputnjik
2 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2016. 20:19h

Broj problematičnih tačaka u svijetu se ne smanjuje, a zastarjeli konflikti se ne rješavaju u željenom obimu, što izaziva zabrinutost, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

„Zato je teško rješavati odnose u mnogim djelovima svijeta. Broj problematičnih tačaka u svijetu se ne smanjuje“, istakao je Putin na zasjedanju savjeta Organizacije za kolektivnu bezbjednost (ODKB).

On je istakao da je riječ o Avganistanu, Siriji, kao i o drugim tačkama u svijetu.

Na samitu se obratio i kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev koji je rekao da je njegova zemlja spremna da razvija vojno-tehničku saradnju sa Rusijom, prenosi Sputnjik.

Samit ODKB-a održava se u Sankt Peterburgu, a između ostalog na susretu će riječi biti i o tome ko će biti novi generalni sekretar Organizacije.

Ruski predsjednik je kolege iz ODKB-a informisao o koracima usmjerenim na stabilizaciju situacije u Siriji i saradnji s Turskom i Iranom, rekao je novinarima generalni sekretar ODKB-a Nikolaj Borđuža.

Prema njegovim riječima, lideri zemalja ODKB-a naložili su da se procijene nove prijetnje i da se isplaniraju mjere koje je neophodno kolektivno preduzeti kako bi se one neutralizovale.

Borđuža je istakao da je tokom cijele sjednice glavna pažnja bila posvećena procjeni vojno-političke situacije.

„Posebno je detaljno razmotreno pogoršanje situacije u Avganistanu, pogoršanje situacije na tadžikistansko-avganistanskoj granici, kao i mjere koje je neophodno preduzeti radi pomoći Tadžikistanu kako bi se stabilizovala situacija na granici“, dodao je Borđuža.

Bonus video: