Izliječen italijanski ljekar zaražen ebolom - Vijesti.me
TERAPIJA USPJELA

Izliječen italijanski ljekar zaražen ebolom

Jedna medicinska sestra, koja je dobila ebolu u Sijera Leoneu, trenutno je na liječenju u Londonu, gdje prima eksperimentalnu antivirusnu terapiju zajedno s krvnom plazmom uzete od osobe koja se izliječila od tog virusa

ebola
ebola (Foto: Reuters)

Italijanski ljekar, koji je zaražen ebolom u zapadnoj Africi, izliječen je poslije primanja eksperimentalne terapije, prenose mediji u Italiji.

Ljekar, rodom sa Sicilije i čije ime nije navedeno, prebačen je u bolnicu u Rimu gdje je na liječenju od polovine novembra. Ljekari u toj bolnici saopštili su nedavno da 50-godišnji pacijent može samostalno da diše, jede i hoda.

Predstavnici bolnice i italijanskog Ministarstva zdravlja danas će održati konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti detalje o izlječenju ljekara.

Jedna britanska medicinska sestra, koja je dobila ebolu u Sijera Leoneu, trenutno je na liječenju u Londonu, gdje prima eksperimentalnu antivirusnu terapiju zajedno s krvnom plazmom uzete od osobe koja se izliječila od tog smrtonosnog virusa.
 
Prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije objavljenim u srijedu, broj umrlih od ebole u zapadnoj Africi porastao je na 7.890, dok je registrovan 20.171 zaražen u tri zemlje najviše zahvaćene tim virusom.