Obama: Republikanci raspiruju mržnju, želim pobjedu Klintononove - Vijesti.me
"IMAJU MRAČNU VIZIJU"

Obama: Republikanci raspiruju mržnju, želim pobjedu Klintononove

Obama je na skupu u Filadelfiji, takođe, pomenuo ruskog predsjednika Vladimira Putina rekavši da kada novinar pita Trampa zašto ga podržava, on odgovori da je Putin jak igrač

Barak Obama
Barak Obama (Foto: Reuters)

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da "zaista želi" da kandidatkinja Demokratske partije za predsjednika SAD Hilari Klinton bude izabrana za njegovog nasljednika i optužio Republikansku stranku, čiji je kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp, da raspiruje mržnju.

"To nije Republikanska stranka Abrahama Linkolna. To nije čak ni vizija slobode Ronalda Regana. To je mračna vizija", rekao je Obama obraćajući se više hiljada ljudi u Muzeju umjetnosti u Filadelfiji.

Obama je na skupu u Filadelfiji, takođe, pomenuo ruskog predsjednika Vladimira Putina rekavši da kada novinar pita Trampa zašto ga podržava, on odgovori da je Putin jak igrač.

"On ima podršku od 82 odsto građana Rusije. Pa, da, Sadam Husein je imao podršku 90 odsto Iračana. Ako kontrolišete medije, svima oduzimate ljudska prava, pritvarate disidente, onda se to dogodi", ocijenio je Obama.