Ruska vojska: Sirija je potpuno oslobođena od Islamske države - Vijesti.me
"NAŠA MISIJA JE GOTOVA"

Ruska vojska: Sirija je potpuno oslobođena od Islamske države

"Misija ruske vojske da uništi naoružanu terorističku grupu je završena", objavilo je ministarstvo na susretu sa novinarima dodajući da danas "nema nijedan lokalitet ni regija u Siriji pod nadzorom Islamske države"

Sergej Rudskoj
Sergej Rudskoj (Foto: screenshot (YouTube))

Misija ruske vojske u Siriji "je završena" i sirijska teritorija je "potpuno oslobođena" od Islamske države, objavilo je rusko ministarstvo odbrane, prenijela je agencija Rojters.

"Misija ruske vojske da uništi naoružanu terorističku grupu je završena", objavilo je ministarstvo na susretu sa novinarima dodajući da danas "nema nijedan lokalitet ni regija u Siriji pod nadzorom Islamske države".

"Sirijska teritorija je totalno oslobođena od pripadnika ove terorističke organizacije", dodao je general Sergej Rudskoj iz ruskog glavnog štaba na susretu sa novinarima.

Prema Rudskoju vazdušni udari "bez presedana" vođeni su poslednjih dana u području Bukamala, posljednjeg važnog lokaliteta u rukama Islamske države, sa ruskim avionima koji su svakodnevno brojali 100 vazdušnih izlaza i 250 udara, prenosi agencija Hina.

Specijalne ruske snage takođe su bile aktivne vodeći vazdušne udare i "uništavajući najsmjelije vođe grupe boraca iza neprijateljskih linija", rekao je on.