Trampov zet "zaboravio" da prijavi 10,6 miliona dolara - Vijesti.me
IZVJEŠTAJ O LIČNIM FINANSIJAMA

Trampov zet "zaboravio" da prijavi 10,6 miliona dolara

Novoprijavljeni podaci svjedoče o izuzetnom velikom bogatstvu Ivanke Tramp i njenog supruga

Džered Kušner, Džared Kušner
Džered Kušner, Džared Kušner (Foto: Reuters)

Zet i visoki savjetnik predsjednika SAD, Džered Kušner, "slučajno" nije prijavio imovinu vrijednu najmanje 10,6 miliona dolara u izvještaju o ličnim finansijama.

To prenosi AP, pozivajući se na prepravljeni izvještaj koji je objavljen u petak.

Imovina, koju je Kušner "zaboravio" da prijavi, uvrštena je u izvještaj o imovinskom stanju sa obnovljenim podacima koji je američka Kancelarija za vladinu etiku u četvrtak ovjerila u okviru "redovnog kontrolnog procesa", navodi američka agencija na osnovu Kušnerovog dokumenta. 

Među imovinom koju je Kušner tek sada prijavio, a koja bi mogla biti vrijedna čak 51 milion dolara, on je naveo da da posjeduje umjetničku kolekciju vrijednu između pet i 25 miliona dolara, prenosi Tanjug.

Iz novog izvještaja o imovinskom stanju Trampovog zeta, vidi se i da je on prodao svoje akcije u starom tržnom centru na obali u Džerziju, a više nema udjela ni u vlasništvu nad kompanijom koja se bavi nekretninama u Toledu, u Ohaju. 

Kušner je sada prijavio i da posjeduje dionice vrijedne od pet do 25 miliona dolara u holding kompaniji koja je vlasnik "Kadra", tehnološke kompanije za nekretnine koju je osnovao zajedno sa bratom Džošuom, a čiju vrijednost investitori procjenjuju na 800 miliona dolara. 

Kušnerova supruga i predsjednikova ćerka Ivanka Tramp takođe je prijavila nove podatke o svom imovinskom stanju - imovinu vrijednu najmanje 66 miliona dolara, kao i najmanje 13,5 miliona dolara prošlogodišnjih prihoda od svojih raznih poslovnih poduhvata, a od kojih 2,4 miliona dolara od novog Trampovog hotela u blizini Bijele kuće. 

Novoprijavljeni podaci svjedoče o izuzetnom velikom bogatstvu Ivanke Tramp i njenog supruga, koji su zajedno zaradili najmanje 100 miliona dolara od početka 2016. i posjeduju zajedničku imovinu vrijednu najmanje 206 miliona dolara, zaključuje američka agencija.