Sekulović: Opozicija je dobila vjetar u leđa

Gosti u studiju su Sergej Sekulović, potpredsjednik Udruženja pravnika Crne Gore, i Ana Novaković, izvršna direktorica CRNVO.
4639 pregleda 1 komentar(a)
Iz emisije
Iz emisije
Ažurirano: 07.02.2019. 20:33h

Tok emisije:

Opozicija treba da održava kontakte sa međunarodnom zajednicom, jer je ono što se trenutno dešava u našoj zemlji imanento za međunaodnu zajednicu.

21:19 Novaković podsjeća da prvih 100 dana ove Vlade nisu mogli da ostvare kontakt sa njima. ''Premijer treba da sačeka da nadležni odrade posao.'', dodala je.

Sekulović ne vidi noseću inicijativu u opoziciji i smatra da to čini težim tumačenje njihovog stava. Zaključuje da je opozicija zahvaljujući ovom slučaju dobila vjetar u leđa.

21:13 ''Opozicija se nije još jasno pozicionirala.'', rekla je Novaković.

Sekulović smatra da je alternativa rušenje institucija ili revolucija, iako on lično ne podržava te načine.

''Iako nas institucije demantuju, moramo insistirati na njihovoj odgovornosti.'', kaže Novaković.

20:58 Sekulović tumači reakcije DPS-a kao postojanje određenog nivoa straha od toga da Knežević ima još materijala koji može direktno da ugrozi njihove pozicije.

Dodaje da treba postaviti pitanje - da li su EU i građani ulagali sva sredstva u institucije, da tužilaštvo, na kraju, ne bi rešavalo ove probleme kako treba.

20:51 Novaković kaže da djeluje nerealno da Specijalno državno tužilaštvo zauzima takav stav i kaže da su sumnje neosnovane.

''Postoje druge zainteresovane zemlje koje bi mogle da nam pomognu da otkrijemo gdje je taj novac završio.'', rekla je Milenović.

20:42 Milenović, čiji je intervju prikazan u emisiji, predlaže zajednički rad istražitelja iz Crne Gore i Velike Britanije, jer bi zajedno mogli brzo i efikasno da dođu do odgovora.

20:31 Sekulović kaže da kad tužilaštvo iznese stav da nema ništa sporno, to odmah pokreće pitanja.

''Nije prvi put da predsjednik i predstavnik DPS-a ne govori istinu.'', tvrdi Novaković. ''Na ovaj način se srozavaju institucije u Crnoj Gori. To čini predsjednik time što ne govori istinu.'', dodala je.

20:19 Novaković smatra da se u svim medijima plasira da je i Knežević kriv i misli da to nije korisno za naše društvo.

''Za njega bi bila najpovoljnija varijanta da bude svjedok-saradnik.'', dodao je.

''Crnogorsko društvo živi u kolektivnoj laži'', komentariše Sekulović. Parafrazira Bulgakova ukazujući na to da su moralni karakter i interesi ono što stvara sukobe.

20:07 Novaković ocjenjuje da se Demokratska partija socijalista nije snašla u startu ovog problema.

Bonus video: