Džoni Dep u ulozi Svinija Toda

Priča koja prepliće najnasilnje i najnježnije momente
640 pregleda 0 komentar(a)
Svini Tod
Svini Tod
Ažurirano: 28.12.2018. 13:31h

Večerašnji filmski program posvetićemo filmovima "Izgubljeni u svemiru" i "Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit".

Termin od 19.55h rezervisan je za futuristički rimejk istoimene serije iz kasnih šezdesetih godina, sa izvrsnim Gerijem Oldmanom kao anti-junakom dr Smitom.

Godine 2058. Zemlja je planeta koja umire, nakon razarajućeg učinka zagađenja i globalnog otopljenja. Prirodni izvori energije su pri kraju i naučnici pokušavaju tome da stanu na put. Porodica Robinson, Džon, Morin i njihovo dvoje djece, zajedno sa naučnisom Džudi i pilotom Vestom žele da pođu do planete Alfa Prajm, čiji su uslovi života najsličniji onima na Zemlji.

Njihove planove osujetio je doktor Smit, koji je plaćen od strane kriminalističke organizacije da sabotira njihovu misiju. Svi zajedno će zalutati u posve nepoznati predio galaksije, gdje će se srijetati sa raznoraznim opasnostima. Robinsoni samo žele da se vrate kući.

U glavnim ulogama: Geri Oldman, Vilijam Hart, Met Lablank, Heter Grem. Režiju potpisuje Stiven Hopkins.

Petak nastavljamo u dobrom ritmu, sa filmom "Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit" od 22.30h.

Nakon 15 godina koje je greškom sudije proveo u zatvoru na drugom kraju svijeta, berberin Benjamin Barker se vraća u rodni London pod novim identitetom – Svini Tod, a u namjeri da se osveti zbog zle sudbine koja je zadesila njega, njegovu suprugu i kćerku dok je bio u zatvoru.

Svini Tod otvara skromnu berbernicu. Međutim, ono što njegovu radnju izdvaja od ostalih jeste činjenica da onaj ko sjedne na berberinovu stolicu više nikada ne bude viđen. I dok ga uplašene komšije nazivaju „paklenim berberinom iz ulice Flit“, Tod nastavlja s ubistvima uz malu pomoć svoje zaljubljene saučesnice, gospođe Lovet – čije čuvene pite s mesom sadrže najneprijatniji mogući sastojak.

Ekipa koja je radila na filmu kaže da je ovo priča koja prepliće najnasilnije i najnježnije momente, te da upravo iz tog sudara proizilazi moćan utisak koji film ostavlja na gledaoce. Film govori o osveti i o tome kako osveta uništava onog ko za njom poseže, a istovremeno ima snažno emotivno jezgro.

Ovaj spoj mjuzikla horror i drame, reditelja Tima Bartona nagrađen je i Oskarom za najbolju scenografiju, dok je glumac Džoni Dep koji igra Svinija Toda bio nominovan za najbolju mušku ulogu.

Ukoliko ste ljubitelj prepoznatljivog rediteljskog stila Tima Bartona, onda ne propustite film “Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit” večeras od 22:30h.

Bonus video: