VEČERAS U 21.00H

Podstrek za volontere na pomolu

Volontiranje afirmiše ono najplemenitije u čovjeku – pacifizam, slobodu, jednake mogućnosti, bezbijednost i pravdu za sve ljude
408 pregleda 0 komentar(a)
Via EU, Foto: TV Vijesti
Via EU, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 27.02.2019. 12:10h

Večeras u emisiji “Via EU” govorimo o volontiranju u Crnoj Gori. Koliko je ovakav način rada zaživio kod nas, koliko su ljudi spremni da učestvuju u ovim akcijama i kako na sve to gledaju aktivni volonteri Petar Raičević i Dejan Bešović, pogledajte večeras od 21.00h.

Koliko ste puta pomogli nekome, a da mu niste tražili ništa zauzvrat? Očistili plažu od smeća kako bi bila ugodnija za boravak i Vama, i Vašim komšijama? Petar Raičević i Dejan Bešović to rade gotovo svakodnevno, godinama unazad. I dok neki njihovi vršnjaci to vide kao gubljenje vremena, Petar i Dejan uživaju da pomažu, a sigurni su da će im iskustva stečena tokom volontiranja pomoći i pri zapošljavanju. Iz nevladine organizacije ADP Zid kažu da je sve više mladih koji shvataju značaj volontiranja ali i da naši zakoni ne podstiču tu vrstu rada za dobro zajednice. Iz Vlade tvrde da će uskoro poboljšati zakonski okvir.

Magazin VIA EU je dio projekta „Profesionalno, etički i sa povjerenjem“ koji sprovodi dnevni list Vijesti (Daily Press d.o.o.) u partnerstvu sa Televizijom Vijesti i Gađanskom alijansom, a finansira ga Evropska Unija. Mišljenja i stavovi iznijeti u magazinu VIA EU ne mogu smatrati stavovima Evropske unije.

Gledajte magazin Via EU večeras od 21.00h.