BILA NA ČEKANJU TRI GODINE

Odbornici u SO Ulcinj izglasali odluku o formiranju preduzeća Parking servis

Protiv je bio samo jedan odbornik DPS-a, koji smatra da odluka nije usvojena u skladu sa zakonom
1592 pregleda 0 komentar(a)

Problem parkiranjai saobraćajnog haosa u Ulcinju trebalo bi da bude riješen formiranjem preduzeća Parking servis, uvjereni su odbornici u tom gradu.

"Opština je izgubila, kako je predviđeno elaboratom, oko 300 hiljada eura godišnje prihoda. Smatramo da je stvarno vrijeme da se to formira, da se počne sa radom", kaže Omer Bajraktari iz Građanskog pokreta URA.

"Mora da se dovede neki red u samom parkiranju, u samom ponašanju u saobraćaju", ističe Ardian Mavrić iz Force.

Protiv je bio samo jedan odbornik DPS-a, koji smatra da Odluka nije usvojena u skladu sa zakonom. Buduće preduzeće, kaže, nema upravni odbor, već će njegov rad nadzirati predsjednik Opštine.

"Tačno je da predsjednik opštine zastupa i predstavlja, ali ne upravlja. Ovakva odluka ne može proći kod Privrednog suda da se registruje", kaže Borislav Bašović iz DPS-a.

I oni koji su glasali "za" priznaju da to nije dobro rješenje.

"Ja lično sam više pobornik toga da bude neki Bord direktora ili nadzorni organ koji ne sačinjava direktno predsjednik opštine", kaže Mavrić

"Mislim da u ovom momentu predsjednik Opštine ima prevelika ovlašćenja", ističe Bajraktari.

Predsjednik opštine objašnjava da je ovakva odluka donijeta kako bi se ubrzao proces formiranja preduzeća i smanjili troškovi.

"Mi ćemo svi da rukovodimo parking servisom, neću ja sam, apsolutno. Nemojte da mislite da sam ja autokrata i da hoću da budem ja i niko više", ističe predsjednik Opštine Ulcinj, Ljoro Nrekić.

Parking servis trebalo bi da počne da radi u maju.