INTERVJU PREDSJEDNIKA OPŠTINE ŽABLJAK ZA TELEVIZIJU VIJESTI

Vukićević: Nastavićemo da uživamo i da što više valorizujemo potencijale

1152 pregleda 12 komentar(a)
Vukićević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Vukićević, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević kaže je da je sve što se desilo u vezi pokušaja postavljanja bungalova na Crnom jezeru - zadatak njegovoj lokalnoj upravi da ubuduće pažljivije vodi računa o onome što se planira graditi u toj opštini.

To što je i žabljački DPS tražio od Ministarstva turizma da se plan postavljanja bungalova stavi van snage, ne vidi kao suprotstavljanje državnoj politici i ne očekuje da će on i njegove kolege zbog toga snositi posljedice.

"Ja kao predstavnik svih građana Žabljaka sam apsolutno zadovoljan da je izražena volja građana ispoštovana, kao i volja lokalnog parlamenta", istakao je Vukićević.

Pitanje: Javnosti je ostalo gotovo nejasno kako je lokalna uprava dala saglasnost na postavljane privremenih objekara u NP i na Crnom jezeru. Objasnite to i možete li da obećate da ćete ubuduće transparentnije i malo budnije gledati na te odluke i zahtjeve koji vam dolaze sa viših instanci?

"Plan privremenih objekata donosi Ministarstvo održivog razvoja i turizma na predlog JP Nacionalni prakovi i NP Durmitor. Opština Žabljak tu ne daje saglasnost, od nadležnog Sekretarijata se traži mišljenje na taj plan koje nije obavezujuće za usvajanje plana. To je ipak, ne da se pravdamo, opomena da još tranpsarentnije i podrobnije razmatramo i svi zajedno vidimo šta se planira i da li izaziva korist ili štetu na prostoru na kome se planira" rekao je Vukićević.

Pitanje: I odbornici DPS i OO partije su jednoglasno bili protiv postavljanja privremenih objekata, što je na neki način možda suprotno od državne politike. Smatrate li da će te kao partija ovdje na Žabljaku, kao lokalna uprava koja mora da sarađuje sa državom i vi kao predsjednik Opštine zbog toga snositi određene posljedice?

"Prvenstveno ne mislim da su građani Žabljaka, zatim članovi DPS, OO i ja kao predsjednik Opštine u ovom dijelu imali namjeru niti je to akt protiv državne politike. Ovo je samo izražavanje jednog stava sredine u kojoj živimo da li nešto treba da se gradi i da li to nama čini korist ili štetu. Nemamo nikakvih pritisaka niti razmišljamo o tome. Ja sam ovdje da predstavljam građane", rekao je Vukićević.

Pitanje: Ministar Radulović je prilikom posjete rekao "uživajte Žabljačani". Šta im vi kažete?

"On je rekao i pojasnio uživajte u ovoj ljepoti koju imate, u potencijalima koje imamo i ja kažem nastavićemo da uživamo i da što budemo više mogli valorizujemo potencijale koje imamo na dobro svih građana Žabljaka. I moja poruka je da uživamo ovdje svi zajedno i radimo na opšte dobro", kazao je Vukićević.