Tajni detalji o zaplijeni kokaina na "Jadranu": Tužilaštvo ima svjedoka-saradnika

Nadležni još nijesu prikazali fotografije zaplijenjene droge iako, u drugim slučajevima, šalju medijima slike i kad zaplijene svega nekoliko grama
13551 pregleda 15 komentar(a)
Policija ispred Jadrana, Foto: Siniša Luković
Policija ispred Jadrana, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.04.2019. 19:47h

Kako bi dokazali sumnje u istrazi nakon što je 19. aprila na školskom brodu „Jadran“ pronađeno 60 kilograma kokaina visoke čistoće, istražitelji su uspjeli da obezbijede i svjedoka-saradnika, saznaje TV Vijesti.

Riječ je o osobi koja je uhapšena neposredno nakon pronalaska droge i koja se, tvrdi izvor TV Vijesti, trenutno nalazi na tajnoj lokaciji.

Lisice na ruke, do sada su stavljene pripadnicima Vojske Crne Gore Milošu Kuliću i Dušku Radenoviću, zatim Tivćaninu Radomiru Osmajiću, dok je potjernica raspisana za Dejanom Rovčaninom i Vladimirom Račićem.

Sagovornik TV Vijesti tvrdi da je svjedok Tužilaštva istražiteljima potvrdio koji je bio plan kriminalne grupe a što je objasnio i specijalni tužilac, tri dana nakon zaplijene droge.

"Kriminalni plan se sastojao u tome da se opojna droga kokain koja je nabavljena od strane ove kriminalne organizacije sa teritorije Crne Gore pomorskim putem, prije svega brodovima, transportuje prema lukama u Turskoj gdje bi drugim članovima kriminalne organizacije kokain bio isporučivan a u povratku preuzimali bi od tih istih lica iste količine opojne droge heroin koju bi transportovali u Crnu Goru radi dalje prodaje u samoj Crnoj Gori i u drugim državama Evrope", saopštio je specijalni tužilac Saša Čađenović.

Da li su u cilju realizacije ove akcije naše službe sarađivale sa organima Turske, budući da je ta destinacija određena kao konačno odredište kokaina, nisu nam odgovorili iz Tužilaštva i policije.

Još neka pitanja na koja nismo dobili odgovor su i - koliko je tačno mjeseci praćena kriminalna grupa i zbog čega, ako je riječ o kontrolisanoj isporuci, istražitelji nijesu sačekali još malo kako bi identifikovali ostale aktere ovog krivičnog djela?

Na osnovu toga postavlja se i pitanje – da li su drogu našli sasvim slučajno, prilikom redovne kontrole broda, koja se vrši prilikom svakog isplovljavanja ili su ipak tačne tvrdnje nadležnih da su pratili kriminalnu grupu više mjeseci?

Najintrigantniji detalj u cijeloj priči je to što nisu objavljene fotografije ili video snimak kokaina iako se radi o 60 kilograma.

Policija, inače, šalje slike medijima kad zaplijene i svega nekoliko grama droge ali sada nisu odgovorili - zašto su ove fotografije ostale tajne za javnost.

Bonus video: