NAČISTO - ČETVRTKOM U 20H

UNICEF-ovi volonteri mladi reporteri preuzimaju emisiju “Načisto”

Mladi reporteri pozivaju djecu i mlade, ali i “odrasle” da pogledaju emisiju “Načisto” u kojoj će analizirati temu lažnih vijesti iz svog ugla i u kojoj oni postavljaju pitanja.
3457 pregleda 1 komentar(a)
screenshot TV Vijesti
screenshot TV Vijesti
Ažurirano: 10.07.2019. 13:59h

U okviru proslave 30. rođendana UN Konvencije o pravima djeteta, UNICEF širom svijeta podržava djecu i mlade da, makar na dan, preuzmu razne institucije i u središte njihove pažnje stave pitanja prava djeteta. Tim povodom, UNICEF-ovi volonteri mladi reporteri kampanje medijske pismenosti “Birajmo šta gledamo”, preuzimaju emisiju “Načisto” i razgovaraju o lažnim vijestima.  Njihov gost biće crnogorski novinar Petar Komnenić.

Istraživanje kampanje medijske pismenosti “Birajmo šta gledamo” pokazalo je da svaki drugi roditelj u Crnoj Gori priznaje da mu se desilo da povjeruje u neku informaciju iz medija za koju se kasnije ispostavilo da nije tačna, kao i da skoro dvije trećine mladih Crne Gore uzrasta 12-17 godina nije čulo za lažne vijesti.

Tim povodom, UNICEF-ovi volonteri mladi reporteri, pozivaju djecu i mlade, ali i “odrasle” da pogledaju emisiju “Načisto” u kojoj će analizirati temu lažnih vijesti iz svog ugla i u kojoj oni postavljaju pitanja.

Kampanja medijske pismenosti „Birajmo šta gledamo” započeta je u februaru 2018. i do sada je za nju čuo svaki drugi građanin Crne Gore. Cilj kampanje je podsticanje razvoja medijske pismenosti djece i roditelja, kao i jačanje kapaciteta medija da prave kvalitetne medijske sadržaje s djecom i mladima i da na etički korektan način izvještavaju o svim pitanjima prava djeteta u Crnoj Gori.

Gledajte ''Načisto'' u četvrtak od 20 sati na TV Vijesti.

Preporučujemo za Vas