"DUH SPORAZUMA PREKRŠEN MNOGO RANIJE"

Perović: Veoma brzo će biti masovnih protesta, vlast priznaje samo građane na ulici inače ih vidi kao robove

"Radilo se i protiv protesta. Ova vlast neće popustiti i neće ispuiti nijednu tačku iz sporazuma ako ne budu ispunjena dva elementa - jedinstvo opozicije i građani na ulici", rekao je Perović
18236 pregleda 49 komentar(a)
Perović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Perović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 07.08.2019. 22:07h

Lider pokreta "Odupri se 97.000" Džemal Perović rekao je danas da će ubrzo biti novih protesta.

"Veoma brzo će biti masovnih protesta. Na jesen, garantujem da će biti mnogo masovniji nego što su bili na proljeće jer je čitav ovaj period pokazao da vlast priznaje samo građane na ulici inače ih vidi kao robove", istakao je Perović za Televiziju Vijesti u Vijestima u pola sedam.

On je rekao je da je duh Sporazuma o budućnosti prekršen mnogo ranije zato što se nije radilo na jedinstvu.

"Tamo ima tačaka koje pozivaju na zajedničko vaninstitucionalno djelovanje, ima tačaka koje govore da se ne raspiruju partijske, nacionalne i vjerske mržnje.Mislimo da je ovaj sastanak bilo neophodno sazvati upravo na ovaj način da se suočimo sa istinom zato što je Sporazum snažan instrument da dođe do tranzicije vlasti u Crnoj Gori na način da opozicija bude jedinstvena, svih 39 poslanika", kazao je Perović.

On je dodao da su veoma važni građanski protesti.

"Radilo se i protiv protesta. Ova vlast neće popustiti i neće ispuiti nijednu tačku iz sporazuma ako ne budu ispunjena dva elementa - jedinstvo opozicije i građani na ulici", rekao je Perović.

On je rekao da je aktuelni politički sukob Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore apsurd i da je ovo bila jedna od najružnijih nedjelja što se tiče međusobnih optužbi opozicije.

"To ne bih nazvao prepucavanjima, to je jedna od najružnijih nedjelja u Crnoj Gori što se tiče međusobnih optužbi opozicije. To je jedan apsurd, mi upravo zbog toga želimo da napravimo jaču distancu prema svim opozicionim partijama, a da nastavimo našu borbu kao predstavnici građana", rekao je Perović.

Perović je rekao da vjeruje u građanske proteste.

"U ono što su građani od 2. februara pa tokom cijelog proljeća iskazali i to je ujedinilo opoziciju. Vjerujem u proteste koji će prisiliti opoziciju da bude jedinstvena", kazao je Perović.

Sporazum o budućnosti su 30. marta potpisali poslanici crnogorske opozicije i predstavnici pokreta “Odupri se” Džemal Perović, Dejan Pejović, Omer Šarkić, Demir Hodzić i Ratka Jovanović Vukotić.

Potpisnici tog dokumenta traže ostavku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića, direktora Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Sretena Radonjića i rukovodstva RTCG.

Sastanak crnogorske opozicije i  pokreta "Odupri se 97.000" završen je večeras bez konrektnih zaključaka, jer mu, kako je obrazloženo, nijesu prisustvovali svi potpisnici Sporazuma za budućnost.

Preporučujemo za Vas