UREDNIK "DANA" U BOJAMA JUTRA

Marković: Institucije bez volje i sposobnosti da se odupru bahatim pojedincima

Marković kao posebno problematično ističe da je viši državni tužilac "pustio da se pripadnik policije i Bećirović iživljavaju nad novinarom koji je samo radio svoj posao"
7535 pregleda 5 komentar(a)

Urednik "Dana" Nikola Marković komentarisao je u Bojama jutra na TV Vijesti jučerašnji incident u kojem je, kako je taj list objavio, tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića napao novinara "Dana” Vladimira Otaševića, udario ga, psovao i prijetio mu u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića kako kupuju mobilni telefon.

"U najmanju ruku, jedan skandalozan i sramotni čin, koji pokazuje da institucije u našoj državi nemaju ni volje ni sposobnosti da se odupru jednom bahatom, osionom ponašanju pojedinaca koji misle da su iznad zakona, prava i pravde. Naš novinar Vlado Otašević juče u Delti vidio je zajedno kako kupuju mobilne telefone gospodin Bećirović i viši državni tužilac Šoškić. Bilo mu je to zanimljivo, obzirom da je protiv Bećirovića u toku izviđaj zbog prijetnji specijalnom tužiocu i vještaku. On je to fotografisao, prišao mu je čovjek iz obezbjeđenja Bećirovića, evo vidimo, nažalost, da je to pripadnik MUP-a. Prijetio, psovao, uhvatio je Vlada za vrat... poslije toga ga je udario jednom. Ja sam gledao snimak iz Delte sinoć i mogu da vam kažem da je to užasno i sramotno. Ono što je najgore, najodvratnije i najopasnije za naše društvo - sve se to dešavalo na metar, dva od višeg državnog tužioca Šoškića, koji je gledao, ćutao i ništa nije preduzeo. Ništa. Nego je pustio da se pripadnik policije i Bećirović iživljavaju nad novinarom koji je samo radio svoj posao", kazao je Marković.

Preporučujemo za Vas