UZIMAJU SE PODACI OD PUTNIKA

Prevencija od koronavirusa: Kontrole na aerodromima u Crnoj Gori

Za sada ne postoji potreba za sporovođenjem većih mjera jer Crna Gora letovima nije direktno povezana sa Kinom, pa putnici koji stignu kod nas već prođu određene kontrole na većim aerodromima
3042 pregleda 3 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Aerodrom Podgorica, Foto: Screenshot/TV Vijesti

U cilju prevencije od koronavirusa na aerodromima u Crnoj Gori, Granična policija anketira putnike koji dolaze iz Kine, a ukoliko je potrebno i  Zdravstveno sanitarna inspekcija pregleda putnike. 

Za sada ne postoji potreba za sporovođenjem većih mjera jer Crna Gora letovima nije direktno povezana sa Kinom, pa putnici koji stignu kod nas već prođu određene kontrole na većim aerodromima.

Gostujući u "Bojama jutra" Marina Miketić Nikolić iz PR službe Aerodroma Crne Gore kaže da se uzimaju osnovni podaci putnika.

"To su obično informacije odakle dolaze, koliko se zadržavaju u Crnoj Gori, na kojim letovima su bili. Ukoliko se ustanovi da je sve u redu, putnik može dalje da ide i u obavezi je da se javi u roku od 24 časa ukoliko se simptomi u međuvremenu pojave. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da je putnik zaražen koronavirusom, onda se on u prisustvu sanitarne inspekcije i epidemiologa iz Institua za javno zdravlje sprovodi na Kliniku za infektivne bolesti.“ istakla je Miketić Nikolić.

Na aerodromu kažu da poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje i da  za sada ne postoji potreba za termovizitskim kamerama ili bilo kojim drugim uređajima. 

Ukoliko bude bilo potrebe, sprovešće ih.