Orlandić za TV Vijesti: Od maja direktan let Podgorica-Zagreb

Aerodromi Crne Gore su uspjeli da nađu zajednički jezik sa avio kompanijom u Zagrebu
9075 pregleda 17 komentar(a)
Orlandić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Orlandić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Iako se Crna Gora posljednjih godina povezuje direktnim avio-linijima sa sve više evropskih destinacija, do najbližih susjeda u regionu – Sarajeva, Zagreba i Skoplja ne možemo poći avionom.

Direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, u razgovoru za Televiziju Vijesti kaže da razlog za to leži u finansijskoj neisplativosti tih letova.

Ipak, Orlandić najavljuje da će, pored Beograda i Ljubljane, od maja crnogorski građani moći direktnim letom i do Zagreba.

Ne tako davno, u bivšoj Jugoslaviji, iz Crne Gore ste mogli direktnim letom poći u bilo koju od zemalja regiona.

Danas pak sa crnogorskih aerodroma možete letjeti samo do Beograda i Ljubljane.

Letovi ka glavnim gradovima drugih država u regionu – Skoplju, Sarajevu i Zagrebu nisu se zasad pokazali profitabilnim.

Iz Ministarstva saobraćaja kažu da dosadašnje procjene avio-prevoznika pokazuju da linije ka Skoplju, Sarajevu i Zagrebu nisu finansijski održive i rentabilne na duži vremenski period.

Ipak, Aerodromi Crne Gore su uspjeli da nađu zajednički jezik sa avio kompanijom u Zagrebu.

Ne precizirajući koliko će konkretno iznositi, Orlandić tvrdi da će cijena karte na relaciji Podgorica-Zagreb biti prihvatljiva.

I dok se nada da će se Podgorica uskoro direktno povezati i sa Sarajevom i Skopljem, Orlandić ističe da je sve više putnika na avio-linijima ka popularnim evropskim destinacijama poput Barselone i Berlina do kojih sada mogu da idu po izuzetno povoljnim cijenama.

Bonus video: