Inspirativne priče o djeci širom svijeta

Edukativni serijal "Moj svijet", u saradnji BBC-a i Majkrosoft Edukejšna, sa Anđelinom Džoli kao izvršnom producentkinjom, starijoj djeci i mlađim tinejdžerima približava globalne probleme i podstiče medijsku pismenost
2539 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2020. 16:03h

Kroz inspirativne priče o djeci širom svijeta serijal “Moj Svijet” starijoj djeci i mlađim tinejdžerima približava globalne probleme i podstiče medijsku pismenost.

"Moj svijet" je uradio BBC World Service u koprodukciji sa firmom Majkrosoft Edukejšn, izvršna producentkinja je Anđelina Džoli, a u njemu su angažovana djeca od Argentine do Zanzibara.

„Svi mi koji smo se okupili na ovom projektu osjećamo veliku odgovornost prema mladim ljudima. Želimo da budemo sigurni da smo u mogućnosti da predstavimo informativni program koji će im pomoći da steknu širok uvid u svijet u kojem žive i probleme sa kojima se suočavaju", kazala je Anđelina Džoli.

Serijal se bavi važnim globalnim pitanjima poput klimatskih promjena i života mladih u Sjevernoj Koreji. Program istražuje medijsku pismenost postavljanjem pitanja - šta su lažne vijesti? I šta publika koja gleda " Moj Svijet" može da uradi kako bi kritički procijenila vijesti koje gleda?

Da li protesti djeluju i da li drveće može da spasi planetu? Šta je mladim ljudima zaista važno pogledajte u prvoj epizodi "Moj Svijet" koja je na programu u srijedu od 21.30h na TV Vijesti.

Emitovanje na TV Vijesti podržano od "BBC news na srpskom"

BBC news na srpskom
BBC news na srpskom

Bonus video: