"Učite doma, zdravlje je znanje”

#Učidoma Kovačević: Nastavnicima i djeci nije lako, trudimo se

Učenici rade, kako primjećuje učitelj Kovačević, možda i više nego obično, jer su usmjereni na pravi način i organizuju svoje vrijeme onako kako njima odgovara, pa su nastavnici ti koji su se, ovoga puta, prilagodili učenicima.
917 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Mps.gov.me, Mps.gov.me, Mps.gov.me
Ilustracija, Foto: Mps.gov.me, Mps.gov.me, Mps.gov.me
Ažurirano: 30.03.2020. 10:28h

Sava Kovačević, učitelj Osnovne škole “Oktoih” za Boje jutra govorio je o prvoj sedmici sprovođenja nastave na platformi #Uči doma.

U svega nekoliko dana, snimljeno je više od 300 predavanja iz 14 predmeta, a u projekat “Uči doma” uključeno je preko 100 učitelja, nastavnika i profesora.

“Ni nastavnicima, ni djeci, nije lako prihvatiti postojeću situciju i promjenu u sprovođenju nastave, ali ipak, svi se trudimo da svoje obaveze izvršavamo sa pažnjom i na vrijeme”, kaže Kovačević.

Komentarišući pojedine greške nastavnika, koje su izazvale različite reakcije roditelja, napominje da svako ko želi da pronađe grešku, to će i uspjeti, ali da se svi nastavnici izuzetno trude da se prilagode novonastalim okolnostima i da je za njih sve ovo jedan veliki izazov i novina.

Učenici rade, kako primjećuje Kovačević, možda i više nego obično, jer su usmjereni na pravi način i organizuju svoje vrijeme onako kako njima odgovara, pa su nastavnici ti koji su se, ovoga puta, prilagodili učenicima.

Kako kaže, učenici će dobiti ocjene na osnovu rada prije promjene nastave, kao i na osnovu rada putem online platformi.

“Nemamo direktnu komunikaciju sa učenicima i to je dosta drugačije, trudimo se da prilagodimo metod predavanja i učenja, ali nam već sada nedostaje škola” dodaje Kovačević.

Svim učenicima poručuje "Učite doma, zdravlje je znanje”.

Preporučujemo za Vas