MEĐU NJIMA GRADSKO POZORIŠTE U PODGORICI

Program prvog internet regiononalni festivala teatra za djecu uključuje pozorišta iz regiona

Trajaće od 8. do 16. aprila, a predstave će se emitovati na YouTube kanalnu pozorišta svakog radnog dana od 17h, a repriza će biti u 13 časova i 15 minuta narednog dana.
444 pregleda 0 komentar(a)
Kovačević za Boje Jutra o prvom internet regionalnom festivalu teatra za djecu, Foto: Printscreen/You tube/TV Vijesti
Kovačević za Boje Jutra o prvom internet regionalnom festivalu teatra za djecu, Foto: Printscreen/You tube/TV Vijesti

Sjutra počinje prvi internet regionalni festival teatra za djecu, gdje će se naći predstave pozorišta iz država regiona, među njima i Gradskog pozorišta u Podgorici.

Ovo je najavio glumac Dušan Kovačević u jutarnjem programu TV Vijesti, dodajući da će festival trajati do 16. aprila.

“Gradsko pozorište osjetilo je dužnost i obavezu je da njihovu najmlađu i najvjerniju publiku ne uskrati za jako bitan i veliki segment njihovog kulturološkog odrastanja. Na programu festivala naći će se predstave devet teatara iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine što će najmlađima dati priliku da vide šta to njihovi vršnjaci u region gledaju, kako se predstave realizuju, njihov stil i bogatstvo jezika”, rekao je Kovačević.

Predstave će se emitovati na YouTube kanalnu pozorišta svakog radnog dana od 17h, a repriza će biti u 13 časova i 15 minuta narednog dana.

Festival će otvoriti predstava “Čarobnjak iz Oza” Gradskog pozorišta Podgorica, a organizovaće se i glasanje za najbolju predstavu.

“Djeca su najrelevantniji žiri jer ne možemo da ih prevarimo, ono sšto im se ne dopada bojkotuju. Moguće je glasati putem lajka”, zaključuje Kovačević.