Obućari ovih dana rade, ali bilježe stagnaciju u poslu

„Građani se slabo kreću posljednjih dana, pa je prirodno i da je manja potreba za obućarskim uslugama“, saopštio je Maraš.
1534 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Željko Maraš, obućar koji radi u Podgorici, za Boje jutra je govorio o obimu posla u periodu epidemije.

„Propisane mjere su naš zanat izuzele iz zabrane rada, pa tako radimo ovih dana, ali je frekventnost posla slaba, a rad se svede na par sati“, kazao je Maraš.

Kako kaže, ima dana kada nema nikoga ili se cijeli dnevni rad svede na par mušterija.

„Građani se slabo kreću posljednjih dana, pa je prirodno i da je manja potreba za obućarskim uslugama“, ističe Maraš i kaže da se obućari uvijek trude da ispune zahtjeve svojih mušterija, ali i da sve zavisi od kvaliteta obuće.

On dodaje da se veliki broj mušterija konsultuje sa obućarima prilikom kupovine obuće, jer proizvodni lanci ponekada skrivaju materijal od kojeg je obuća napravljena, a kupci to često ne umiju da prepoznaju.

„Obično popravljamo obuću koja je kvalitetna, jer se ne isplati popravljati nekvalitetnu obuću, na šta i skrećemo pažnju mušterijama“, napominje Maraš i dodaje da popravka u njegovoj obućarskoj radnji obično košta do 10 ili 15 eura.

Kako je kazao, očekuje da će trenutna stagnacija u poslu sigurno ostaviti posljedice, ali za sada ne može govoriti o tačnim razmjerama.

„Pretpostavljam da će nam nabavka repro materijala predstavljati početni problem, ali siguran sam da ćemo uspjeti brzo da se vratimo na normalan tok, mi smo elastično društvo i prebrodili smo mnoge sankcije i dešavanja“, zaključuje on.

Bonus video: