Iz Doma zdravlja Podgorica apeluju na građane da zbog koronavirusa ne dolaze bez prijeke potrebe

„Da ne dolaze pacijenti od 70 godina i više bez maske da mjere krvni pritisak, po recepte ako ih mogu dobiti preko interneta, po pin kodove koji mogu dobiti na portalu, po savjet ljekara ako ga možemo dobiti telefonskim putem“, rekao je u „Bojama jutra“ direktor te ustanove dr Nebojša Kavarić

17526 pregleda 155 reakcija 7 komentar(a)
Kavarić, Foto: Printscreen YouTube
Kavarić, Foto: Printscreen YouTube

Zbog povećanog broja novozaraženih pacijenata virusom korona iz Doma zdravlja Podgorica apeluju na građane da ne dolaze u tu ustanovu „bez prijeke potrebe“.

„Da ne dolaze pacijenti od 70 godina i više bez maske da mjere krvni pritisak, po recepte ako ih mogu dobiti preko interneta, po pin kodove koji mogu dobiti na portalu, po savjet ljekara ako ga možemo dobiti telefonskim putem“, rekao je u „Bojama jutra“ direktor te ustanove dr Nebojša Kavarić.

Dr Kavarić kaže da dolazimo jedino ako smo bolesni ili sa temperaturom.

„Ukoliko imamo simptome aktuelne inefekcije potrebno je da se javimo na dežurni telefon Doma zdravlja. Ako je u pitanju odrasla osoba i za tim ima potrebe, dr će uputiti na kovid ambulantu u Tološima, a za djecu na Zlatici“, rekao je dr Kavarić.

Domovi zdravlja će se prilogođavati epidemiološkim okolnostima i potrebama građana. Najavljena je reorganizacija kako bi se štedjeli građani i zaposleni.

Dr Kvarić je najavio da će za zdravu djecu biti posebno odjeljenje za vakcinaciju na Pobrežju.

Opširnije pogledajte u gostovanju.

Bonus video: