Mašnići dvije godine traže rasvjetljavanje tragedije na magistralnom putu Nikšić-Plužine

Tvrde da je osnovna tužiteljka, koja je do sada rukovodila slučajem, počinila niz nedopustivih propusta, zbog čega su protiv nje podnijeli krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu, dok je Unutrašnja kontrola policije u međuvremenu utvrdila da je jedan policajac na uviđaju napisao netačne podatke o okolnostima nesreće

13703 pregleda 148 reakcija 3 komentar(a)
Porodica Nikšićana Đorđija i Vuka Mašnića, Foto: Printscreen YouTube
Porodica Nikšićana Đorđija i Vuka Mašnića, Foto: Printscreen YouTube

Porodica Nikšićana Đorđija i Vuka Mašnića, koji su na današnji dan prije dvije godine tragično stradali u saobraćajnoj nesreći, zatražila je od Višeg tužilaštva u Podgorici da preuzme istragu i konačno rasvijetli kako je došlo do tragedije na magistralnom putu Nikšić-Plužine.

Tvrde da je osnovna tužiteljka, koja je do sada rukovodila slučajem, počinila niz nedopustivih propusta, zbog čega su protiv nje podnijeli krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu dok je Unutrašnja kontrola policije u međuvremenu utvrdila da je jedan policajac na uviđaju napisao netačne podatke o okolnostima nesreće.

Prema dokazima do kojih je došla njihova porodica, nesreća se desila tokom noći, a ne dana, kako je to konstatovano u tužilačkom zapisniku osnovne tužiteljke iz Nikšića Sofije Lukovac.

To je samo jedan u nizu, kako kažu, propusta koje je napravila tužiteljka, zbog čega su protiv nje podnijeli krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu.

Prijavu su podnijeli i protiv odgovornih u firmi koja je radila put na toj dionici a koja, kako kažu, uopšte nije obezbijedila radove iako je asfalt bio skinut zbog čega su, kako vjeruju, i stradali njihovi najmiliji.

Bonus video: