Vujović: Biće komplikovano ako se ne podrži tehnička vlada

„Nismo čuli pobjednika. Nismo uključili Amfilohija. Ne znamo šta on misli o ekspertskoj vladi. Nismo vidjeli lidere DF-a, meni su nedostajali. Ne znamo šta oni misle o ekspertskoj vladi“, rekao je Zoran Radulović

55661 pregleda 435 reakcija 27 komentar(a)
Vujović, Foto: Boris Pejović
Vujović, Foto: Boris Pejović

Treba sačekati da vidimo konačne rezultate izbore, nije lako napraviti Vladu. Treba vidjeti da li postoji podrška u opoziciji da se podrži ideja oko formiranja ekspertske tehničke vlade. Ako se ne podrži tehnička vlada onda će biti komplikovano, rekao je gostujući u „Bojama jutra“ politički analitičar Zlatko Vujović.

Vujović je rekao da očekuje da će DPS prihvatiti rezultate i poraz izbora.

„Mislim da je DPS napravio katastrofalan potez sa svim pitanjima oko Budve. To je bilo nelogično i neobjašnjivo. Isprovocirali su građane“, rekao je Vujović.

Vujović je rekao da s obzirom na tenzije da je prijatno iznenađen kako su protekli izbori.

„Devedeset dana je ustavni rok da se formira vlast. Ako se ne bude formirala Vlada, onda brzo idemo na parlamentarne izbore“, naglasio je Vujović.

Vujović smatra da što se tiče promjene rezultate izbora one se mogu jedino desiti kod dvije liste SDP-a za koje misle da će ući u parlament i i kod HGI za koju smatraju da neće ući u parlament. To ostaje otvorena opcija, rekao je Vujović.

Gostujući u „Bojama jutra“ novinar Zoran Radulović komentarišući rezultate izbora rekao je da imamo dobru i lošu vijest.

„Dobra vijest je što DPS nije više na vlasti, a loša vijest je što potencijalna vlast neće biti puno bolja, ako uopšte uspiju da se dogovore“, rekao je Radulović.

Radulović je rekao da smo sinoć imali dva mlada čovjeka koji se iskreno vesele pobjedi i ozbiljnog profesora "koji je čini mi se svjestan da poslije ovog mora da ima četvoro očiju."

„Nismo čuli pobjednika. Nismo uključili Amfilohija. Ne znamo šta on misli o ekspertskoj vladi. Nismo vidjeli lidere DF-a, meni su nedostajali. Ne znamo šta oni misle o ekspertskoj vladi“, rekao je Radulović.

Radulović je rekao da ako DPS prizna poraz iz dobre pozicije će početi opozicioni staž. „Ako ne prihvate gubitak bojim se da će to biti početak kraja DPS-a“, rekao je Radulović.

Bonus video: