Kavarić: Nadam se da na neće biti potrebe za širenjem kapaciteta pedijatrijskih službi koje se bave Kovidom

Doktor kaže da su ambulante otvorene u svim domovima zdravlja koje su postojale i prije

5084 pregleda 2 komentar(a)
Kavarić, Foto: Printscreen YouTube
Kavarić, Foto: Printscreen YouTube

Gostujući u „Bojama jutra“ na TV Vijesti direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić rekao je da se iskreno nada na neće biti potrebe za širenjem kapaciteta pedijatrijskih službi koje se bave Kovidom.

„Reorganizovani smo još od kraja marta. Od 1. aprila smo otvorili Kovid centar za djecu na Zlatici i Dom zdravlja spremno dočekuje početak školske godine“, rekao je dr Kavarić.

Doktor kaže da su ambulante otvorene u svim domovima zdravlja koje su postojale i prije.

„To je desetak objekata gdje radimo redovne preglede i redovne aktivnosti kada su u pitanju djeca a Kovid centar na Zlatici funkcioniše na dnevnom nivou, sasvim dovoljno kapaciteta ima. Ukoliko bude bilo potrebe, povećaćemo broj timova koji rade u Kovid centru“, istakao je dr Kavarić.

Kaže da za sada u Crnoj Gori broj inficirane djece je u skladu sa procentom kao i svuda u Evropi, taj broj nije preveliki.

„Odlaskom u školu, očekujemo u skladu sa epidemiološkom situacijom da šta god se pojavi, mi smo spremni. Trenutno imamo dovoljno kapaciteta, ako bude trebalo otvorićemo još Kovid centre. Za sada nije neophodno“, rekao je dr.

Opširnije u gostovanju:

Bonus video: