Porodica Prelević: Nemanja nije bio član kriminalne grupe; Mještani ništa nisu čuli ni vidjeli

Istražitelji sumnjaju da su najmanje dvije osobe, pucajući iz različitog oružja učestvovale u likvidaciji Podgoričana: 29-godišnjeg Nemanje Prelevića i devet godina mlađeg Danila Peković

69118 pregleda 4 komentar(a)
Sa mjesta ubistva, Foto: TV Vijesti
Sa mjesta ubistva, Foto: TV Vijesti

Policija je sa nadležnim tužiocem obavila uviđaj, radi utvrđivanju svih okolnosti i činjenica, kako se sumnja, dvostrukog ubistva u Ljevorječkim Tuzima.

Prema nepotvrđenim informacijama iz policije, prvi rezultati istrage govore da su dvije osobe učestvovale u oružanom napadu na Nemanju Prelevića i Danila Pekovića, čija su tijela pronađena sinoć na Veruši.

Obojica su bili bezbjednosno interesantne osobe.

Istražitelji sumnjaju da su najmanje dvije osobe, pucajući iz različitog oružja učestvovale u likvidaciji Podgoričana: 29-godišnjeg Nemanje Prelevića i devet godina mlađeg Danila Peković.

Prema tvrdnjama sagovornika Televizije Vijesti, bliskih istrazi, tačno vrijeme smrti tek bi trebalo da bude utvrđeno, ali do sada prikupljeni podaci i izgled tijela ubijenih upućujuću na zaključak da se zločin dogodio preksinoć .

Prema prvim rezultatima istrage dvostuko ubistvo dogodilo se u subotu veče, međutim, mještani sa kojima smo razgovarali ništa sumnjivo nijesu vidjeli niti čuli.

Tokom uviđaja ovdje smo zatekli i članove porodice ubijenog Prelevića koji su nam saopštili da je ubijeni Nemanja ovdje stigao u četvrtak sa svojim drugom.

Porodica ubijenog Prelevića uvjerava i da Nemanja nije bio član nikakve kriminalne grupe te da je na Verušu došao sa Danilom Pekovićem, kako bi odmorili.

Sa njim su se, kažu, čuli u subotu tokom dana, ali već oko 20 i 45 više nije bio na mreži.

Pošto se nije javljao ni juče, njegova supruga Aleksandra pozvla je komšiju sa sela, da provjeri da li je sa Nemanjom sve u redu i da li mu je automobil ispred kuće.

Samo nekoliko minita kasnije, komišija je pozvao Aleksandru i saopštio joj da je Nemanja ubijen.

Ostale komšije ništa sumnjivo nisu primijetile .

"Ništa nisam čula do sinoć dok nisam čula komišije tu na livadi, ali ja nijesam išla tamo, rekli su vidjeli su ovog čovjeka na pragu i onda kad je došla policija saznali smo da je i unutra bio drugi, inače oni su tu dva-tri dana bili, šetali su ovim putem, onim preko livade, zadnji put sam ih vidjela u petak kad su ovdje iza ove kuće druge krenuli put Tare do 22.59", rekla je Ljubica Šaban, komšinica.

Ubijeni su, prema nezvaničnim informacijama iz bezbjednosnih krugova, bili bliski kavačkom kriminalnom klanu, zbog čega se sada navodno ispituje da li je ovaj zločin nastavak sukoba kotorskih kriminalnih klanova.

Odgovor na ovo konkretno pitanje danas nije mogao da da dežurni tužilac, ali je potvrdio dio spekulacija.

"Ja to tvrditi ne mogu, takva saznanja ja lično ne posjedujem, a lica su prema podacima koje sam dobio od policije bezbjedbosno interesantna lica", saopštio je Zoran Vučinić, viši državni tužilac u Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT).

O riješenosti ubica da ne ostave prostor za grešku najbolje možda govori činjenica da su u pravcu svojih meta ispalili oko 30-ak hitaca.

Bonus video: