Pola miliona za ubistvo Vukotića?

Televizija Vijesti saznaje da je Mujović policajcima čak objasnio kako je desetak dana pratio Vukotića i čekao pogodan trenutak da ga ubije

73107 pregleda 91 reakcija 18 komentar(a)
Vukotić (arhiva), Foto: Savo Prelević
Vukotić (arhiva), Foto: Savo Prelević

Pola miliona eura. Za toliko novca je, kako nezvanično saznaje Televizija Vijesti iz vrha policije, Nikšićanin Petar Mujović pristao da ubije Kotoranina Jovana Vukotića, kog policija označava za jednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana.

Mujović je u svom naumu spriječen juče u Kotoru, gdje je Vukotić bio pozvan u prostorije policije radi prikupljanja određenih obavještenja. Dok je Vukotić bio unutra, Mujović je uhapšen ispred zgrade policije. Vijest o njegovom hapšenju potvrđena je i iz Uprave policije, ali ne i informacija da je planirao da ubije Vukotića. No, način na koji opisuju da su ga zatekli, dovoljan je za zaključak da nije planirao da naoružan samo šeta Kotorom.

"Službenici kotorske policije su juče oko 15 sati i 10 minuta, u blizini službenog parking prostora Odjeljenja bezbjednosti Kotor, uočili lice koje osmatra objekat i parking prostor. Ovo lice je legitimisano i pregledano od strane policijskih službenika kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj češka zbrojovka u ilegalnom posjedu, sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu. Pištolj je izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i jednim komadom municije u samoj cijevi pištolja. Takođe, pronađen je i mobilni telefon sa kripto zaštitom", saopšteno je iz policije.

Mujović je na kraju priveden zbog nedozvoljenog držanja oružja jer do sada prikupljeni dokazi ne ukazuju na sumnju da je planirao Vukotićevo ubistvo. Operativnih podataka ipak ima, zbog čega će se u ovom slučaju sprovesti detaljna istraga.

Televizija Vijesti saznaje i da je Mujović policiji priznao da je planirao da likvidira navodnog vođu škaljaraca, ali se pred nadležnim tužiocem branio ćutanjem. Policajcima je čak objasnio kako je desetak dana pratio Vukotića i čekao pogodan trenutak da ga ubije. Za istražitelje, operativno, nema dileme da je Vukotić trebalo da bude nova žrtva rata kavačkog i škaljarskog klana.

U prilog njihovom uvjerenju ide i činjenica da je osumnjičeni Mujović rođeni brat Radovana Mujovića, koji po policijskim podacima važi za visokokotiranog člana kavačkog klana. On je ljetos procesuiran zbog sumnje da je zajedno sa Budvaninom Vasilijem Rafailovićem organizovao kriminalnu grupu koja je planirala više ubistava među kojima i Budvana Marka Ljubiše-Kana i Gorana Slovinića.

I sam Radovan Mujović bio je na spisku za odstrijel i to, prema dokazima tužilaštva, kriminalne grupe Nikšićanina Ranka Radulovića, a koja se tereti da je usko povezana za škaljarskim klanom.

Bonus video: