Aleksić: Rakčević pokušava da manipuliše javnošću kada je u pitanju zaštita Gorice

Aleksić dodaje i da je MORT nedvosmisleno konstatovao, što je lako i provjeriti, da se sporna zgrada gradi po važećem planskom dokumentu i da nije u zoni brda Gorca koja je zaštićena jer se radi o lokaciji koja je na nižim kotama od objekata koji na tom prostoru postoje decenijama

16578 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković
Zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković

Glavni gradski arhitekta Podgorice Filip Aleksić reagovao je na tvrdnje odbornika URA-e Luke Rakčevića iznesene u našem jučerašnjem prilogu o gradnji zgrade na brdu Gorica.

Aleksić tvrdi da je Rakčević još jednom demonstrirao elementarno neznanje i po ko zna koji put pokušao da manipuliše javnošću kada je u pitanju zaštita Gorice.

Čudi ga da Rakčević, budući da je za temu visokogradnje u Podgorici izuzetno zainteresovan, nije upoznat s činjenicom da Glavni grad ne izdaje građevinske dozvole već više od tri godine i da je od 14. oktobra 2017. godine, provjera potrebne dokumentacije za gradnju objekata prešla u nadležnost Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Aleksić dodaje i da je MORT nedvosmisleno konstatovao, što je lako i provjeriti, da se sporna zgrada gradi po važećem planskom dokumentu i da nije u zoni brda Gorca koja je zaštićena jer se radi o lokaciji koja je na nižim kotama od objekata koji na tom prostoru postoje decenijama.

Aleksić je zaključio i da se sva priča Rakčevića oko zaštite Gorice na kraju svela na tehničku grešku njegove službe u kojoj su permutovani brojevi 2 i 6 iz oznake katastarske parcele.

Bonus video: