U PLENARNOJ SALI MOŽE BITI NAJVIŠE 30 POSLANIKA

Nijedan od poslanika nije se prijavio za učešće u radu Skupštine na daljinu

Predviđeno je da se u srijedu radi od 12 do 20 sati, u četvrtak od 11 do 19 i u petak od 11 do kada bude potrebno, a Televizija Vijesti će prenositi zasjedanje svih ovih dana

24060 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Tri mjeseca od izbora, na kojima je došlo do smjene trodecenijske vlasti predvođene DPS-om, Skupština sjutra dočekuje poslanike, na sjednici, na kojoj će se glasati o programu i sastavu 42. Vlade Crne Gore.

U parlamentu kažu da su tehnički kapaciteti u plenarnoj sali poboljšani, a zbog velikog interesovanja poslanika za raspravu, dogovoreno je da sjednica traje tri dana.

Ekspoze i sastav vlade, mandatar Zdravko Krivokapić poslanicima je dostavio juče, a predstaviće ga i sjutra na početku sjednice.

Dogovoreno je da potom predsjednici poslaničkih klubova imaju uvodna izlaganja po 10 minuta, bez prava na komentare ili replike.

Nakon toga, takođe po 10 minuta, poslanici imaju pravo da govore o predloženom programu i sastavu vlade, s tim što će u tom dijelu biti omogućene replike i komentari.

Mandatar u ovom dijelu ima pravo da odgovori na svako izlaganje, ili da to učini u završnoj riječi.

Nova vlada biraće se usred epidemije virusa korona, pa će i ovo zasjedanje proteći uz sve epidemiološke mjere

U sali će, tokom ovog trodnevnog zasjedanja, moći da bude najviše 30 poslanika, osim kada se glasa – i tada će u sali biti svi. Ostali poslanici na svoj red će čekati u poslaničkim klubovima, a kako saznaje Televizija Vijesti, do danas se niko nije prijavio za učešće na daljinu, što je Skupština nedavno obezbijedila, u slučaju da neko od poslanika bude pozitivan na koronavirus.

Predviđeno je da se prvog dana radi od 12 do 20 sati, drugog od 11 do 19 i trećeg od 11 do kada bude potrebno, a Televizija Vijesti će prenositi zasjedanje svih ovih dana.

Prije sjednice, predsjednik parlamenta Aleksa Bečić primiće Krivokapića, a poziv na sjutrašnju sjednicu upućen je i predsjedniku države Milu Đukanoviću.

Preporučujemo za Vas