Večeras na TV Vijesti: Ima jedno mjesto

Pilot epizoda „Ima jedno mjesto“ snimana je dva dana na Sinjajevini, a mjesto koje je bilo cilj ekspedicije je bio Jablanov vrh

28425 pregleda 108 reakcija 10 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

„Ima jedno mjesto“ je naziv pilot epizode nove emisije koju potpisuje Fabrika ideja multimedija, a koja će večeras biti prikazana na TV Vijesti. Iz produkcije koja proizvodi i popularnu emisiju Dnevnica, saopštili su da novi projekat ima za cilj da prikaže najljepše krajeve i predjele Crne Gore, ali na malo drugačiji način.

„Naša ideja je da prije svega snimimo prirodne ljepote i posebna mjesta u Crnoj Gori na najvišem produkcijskom nivou. Gledaoci će takođe imati priliku da se pored voditelja emisije i domaćina koji nas vodi na to „posebno“ mjesto, neposredno upoznaju sa većim dijelom ekipe koji su tehnička podrška. To znači da će se ispred kamere naći snimatelji, ton majstor, organizator, urednik i reditelj emisije, ali i ostali koji budu činili ekspediciju“, kazali su iz produkcije.

Ima jedno mjesto
Ima jedno mjestofoto: TV Vijesti

Autor i urednik emisije je Vladan Otašević, dok su koautori i snimatelji Boško Purić i Bane Kljajić. Voditelj je Mitar Mića Jovanović zvani Brko, a u emisiji se pojavljuje i tonski snimatelj Bojan Radojević. Domaćin koji je ovoga puta ekipu vodio na mjesto za koje smatra da je posebno je planinar i ljubitelj prirode Mićo Baltić. Pored profesionalnih razloga odlaska u planinu, jednom dijelu ekipe je planinarenje i hobi. Bane Kljaić ističe da je spojio dvije lijepe stvari kroz novu emisiju. „Uživam u svakom trenutku snimanja i vjerujem da će ovo biti početak jedne velike avanture u toku koje ćemo obići Crnu Goru. Vjerujem da ćemo usput i edukovati ljude o značaju očuvanja prirode, jer to je suština ljudskog opstanka“, kazao je Kljajić. I Boško Purić smatra da malo koja zemlja može da pruži toliko inspiracije kao Crna Gora, te da će ekipa emisije obilaskom posebnih mjesta natjerati gledaoce da izađu iz svojih domova i krenu da ih upoznaju. „Za sledeće poduhvate moraću se bolje fizički pripremiti, jer sigurno će izazovi biti veći. Ali neće mi biti teško, jer Sinjajevina mi je pokazala da se svaki napor na ovakvom putu, isplati višestruko“, kaže Purić. Nakon završenog snimanja i uspona na vrh Sinjajevine posebno je bio impresioniran i ton majstor Bojan Radojević. „Prvi put se penjem ovako visoko i mogu reći da je ovo mali korak za čovječanstvo, a veliki za mene“, kazao je Radojević.

Ima jedno mjesto
Ima jedno mjestofoto: TV Vijesti

Pilot epizoda „Ima jedno mjesto“ snimana je dva dana na Sinjajevini, a mjesto koje je bilo cilj ekspedicije je bio Jablanov vrh. Urednik emisije Vladan Otašević smatra da će mjesta poput Jablanovog vrha biti još i da će u narednom periodu brojni ljubitelji prirode uspostaviti kontakt sa produkcijom u namjeri da otkriju još dragulja crnogorske prirode. „Emisija želi da pokaže kakve sve potencijale ima ova zemlja. Obilazićemo planinske vrhove, planine, visoravni, rijeke, jezera, more, plaže, vodopade, izvore, živopisna mjesta, i kroz kvalitetan video zapis ih prikazati svijetu. Mi imamo prelijepe planine, more, jezera, ali svi ti predjeli imaju neku posebnost u okviru sebe. E te posebnosti su naš cilj, a način kako će ih ekipa dočarati je stvar naše umješnosti“, ističe Otašević.

Ima jedno mjesto
Ima jedno mjestofoto: TV Vijesti

Voditelj emisije Mića Jovanović kazao je da će svaka emisija biti začinjena nekim specijalitetom koji će on i domaćin epizode spremati u prirodi. „Kad se nešto čini, mora da se malo i začini, a kud hodimo ljepotom, sva čula opčini“, kazao je u svom stilu popularni Brko.

„Ima jedno mjesto“ je na programu televizije Vijesti večeras u 21 sat, a iz produkcije su saopštili da je u planu da se u narednih devet mjeseci snimi 25 epizoda koje će se emitovati od jeseni.

Bonus video: