Bivši vlasnici maslinjaka u Valdanosu čiste imanja, u ovoj godini očekuju rješavanje pitanja vlasništva

Nakon nedavne odluke Uprave za imovinu, na inicijativu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, kojem su raniji vlasnici uputili zahtjev da im se odobri ulazak na imanja, to im je i omogućeno, s tim da plodove ne mogu ubirati

9849 pregleda 36 reakcija 12 komentar(a)
Bivši vlasnici maslinjaka u Valdanosu raščišćavaju imanja, Foto: Printscreen
Bivši vlasnici maslinjaka u Valdanosu raščišćavaju imanja, Foto: Printscreen

Nakon 43 godine raniji vlasnici maslinjaka u Valdanosu počeli su da čiste svoja imanja. Porodica Lazović jedna je od prvih, koja je krenula sa čišenjem.

Nakon nedavne odluke Uprave za imovinu, na inicijativu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, kojem su raniji vlasnici uputili zahtjev da im se odobri ulazak na imanja, to im je i omogućeno, s tim da plodove ne mogu ubirati.

Vijest da raniji vlasnici maslinjaka u uvali Valdanos mogu ući na svoja imanja, prvi čovjek Ulcinja Ljoro Nrekić protumačio je kao klasičnu obmanu javnosti, jer kako je kazao, nije precizirano u kakvom statusu raniji vlasnici mogu da koriste državnu imovinu.S druge strane, za vlasnike imanja, i ovo je veliki korak naprijed.

U ulcinjskoj URI nijesu iznenađeni stavom predsjednika Opštine Ljora Nrekića.

Ponavljaju da postoji velika i iskrena politička volja da se maslinjaci konačno vrate ranijim vlasnicima, jer zemljište nikad nije privedeno namjeni i u Valdanosu nije izgrađena vojna baza.

Bonus video: