Radnicima "Impregnacije drveta" nije isplaćeno 60 plata: Pare nestale u još jednoj propaloj firmi Dragana Brkovića

Posije više neuspjelih pokušaja da dođu do teško zarađenog novca, siti su svega, najviše obećanja i ljuti na sistem koji je pojedincima,kažu, dozvolio pljačku

18248 pregleda 170 reakcija 12 komentar(a)
Radnici bivše kolašinske firme "Impregnacija drveta", Foto: Screenshot/TV Vijesti
Radnici bivše kolašinske firme "Impregnacija drveta", Foto: Screenshot/TV Vijesti

Radnici bivše kolašinske firme "Impregnacija drveta" traže od Vlade da im pomogne u isplati 60 zaostalih plata, zarađenih u još jednoj od propalih firmi biznismena Dragana Brkovića.

Radnici te firme godinama protestuju, pokušavajući da naplate 60 zaostalih zarada, što je, kako procjenjuju oko 600.000 eura.

Pozivaju se na presude Osnovnog i Privrednog suda, apelujući na novu Vladu da im omogući da konačno dobiju svoj novac, netragom nestao u još jednoj od propalih firmi Brkovića.

Radnici svoj novac čekaju osam godina.

Nakon što je firma 2007. godine prodata "Vektri Montenegro" biznismena Dragana Brkovića, 2013. godine počinje agonija za 30-ak zaposlenih.

Danas, nema firme, nema ni njihovih 60 zarada.

Impregnacija se bavila proizvodnjom i hemijskom zaštitom, uglavnom željezničkih pragova i stubova za elektroditribuciju, i bila je jedina sa tom tehnologijom u Crnoj Gori i jedna od pet u bivšoj Jugoslaviji, značajan dio kolašinske privrede.

Ali sve je ipak propalo, a ostali su dugovi, samo prema bivšim radnicima, kako računaju, oko 600.000 eura, plus doprinosi.

Posije više neuspjelih pokušaja da dođu do teško zarađenog novca, siti su svega, najviše obećanja i ljuti na sistem koji je pojedincima,kažu, dozvolio pljačku.

Bivši zaposleni imaju nezvanične informacije da je zemljište fabrike promijenilo vlasnika i da to više nije firma Vektra Nord, pa strahuju kako bi ovdje mogli da počnu da se grade hoteli i apartmani, čime bi oni bili onemogućeni da se naplate od prodaje zemljišta.

Čekajući i dalje pravdu, bivši radnici Impregnacije nabrajaju koja su sve preduzeća u Kolašinu, na njihove oči otišla u istoriju.

Ostalo im je još samo da pomoć zatraže od nove Vlade, koja je već preplavljena ovakvim i sličnim zahtjevima.

Bonus video: