Marić: Teško je oboriti ovu Vladu, da bi to uradili morate da glasate za DPS

"Oko budžeta će se lomiti koplje, vidjećemo kakvi su i koliko mogu opstati odnosi u vladajućoj koaliciji"

14612 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Boris Marić, Foto: TV Vijesti
Boris Marić, Foto: TV Vijesti

Gostujući na pregledu štampe u Bojama jutra na TV Vijesti Boris Marić iz Centra za građanske slobode rekao je da je Nikšić donio samo potvrdu stanja koje imamo od parlamentarnih izbora 2020.

"Nije donio nikome neku specijalnu poziciju da bi mogao da pokreće radikalnije poteze, niti da traži bilo kakvu rekonstrukciju Vlade. Imamo toliko stvari koje stoje pred institucijama i donosiocima odluka, da je rekontrukcija Vlade samo jedna u nizu od mnogih izazova koji stoje ispred tih ljudi. Oni svaki dan mogu da traže razgovore unutar vladajuće koalicije, oni to mogu da rade onako kako se to u politici ozbiljno radi. A to je da se ozbiljno razgovara, dogovara pa onda obavijesti javnost", rekao je Marić.

Navodi da je u Crnoj Gori jedna praksa godinama, decenijama da se od toga pravi politička predstava "koja nažalost mnogim političkim akterima donosi ozbiljnu političku korist".

Dodaje da su partije postale vrlo zanimljivi resursi nažalost i za zapošljavanje.

Marić je u Bojama jutra rekao da je premijer Zdravko Krivokapić potvrdio legitimitet na izborima u Nikšiću, jer je on pokazao da je on taj faktor ili struktura koja njega podržava.

"Neka najbliža opcija koja je podržana bili su 'Mir je naša nacija'. To se negdje uklopilo. Oni su imali jednog nosioca liste koji je zaista pokazao na koji način treba voditi kampanju I iznositi političke stavove. Tako da dobio je jedan rezultat koji su daje legitimitet da nastavi sa naporima da ovu Vladu izvede na jedan teren održivosti".

Marić napominje da sada postoji ključna prepreka, a to je donošenje budžeta.

"Oko budžeta će se lomiti koplje, vidjećemo kakvi su i koliko mogu opstati odnosi u vladajućoj koaliciji. Vrlo je teško oboriti ovu Vladu, jer da bi je oborili morate da glasate za DPS", zaključio je Marić.

Bonus video: