Jevtović: Otvorite frizerske salone, riješite problem sa isplatama subvencija

"Imamo konkretno zahtjeve u ovom trenutku vezano za subvencije, maknuti smo sa liste ugroženih djelatnosti i izgubili smo subvencije za elektronsku fiskalizaciju", kazao je Živko Jevtović, predsjednik Odbora za frizere i kozmetičare

8715 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Odbor za frizere i kozmetičare Crne Gore zatražio je od nadležnih da otvore sve frizerske salone, riješe problem sa isplatama subvencija i spriječe rad na crno u neregistrovanim salonima.

"Mnogo imamo nagomilanih problema, a kovid je sve to još više razotkrio. Imamo konkretno zahtjeve u ovom trenutku vezano za subvencije, maknuti smo sa liste ugroženih djelatnosti i izgubili smo subvencije za elektronsku fiskalizaciju. Nema subvencija za gradove koji su bili do skoro zaključani, a neki su i dalje i to je već da preko mjesec dana nema subvencija. Tražimo otvaranje frizerskih salona u TC", kazao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Živko Jevtović, predsjednik Odbora za frizere i kozmetičare.

On je istakao da su se nadležnima i ranije obraćali, ali reakcija je izostala.

"Nama je potrebno da nam se i PDV smanji, na nižu stopu. Pola država EU imaju nižu poresku stopu koja je za ove djelatnosti, tako da je i to jedna od krucijalnih stvari da bi mi mogli da funkcionišemo", dodao je.

Bonus video: