Šljivančanin: Ugostitelji mnogo više poštuju mjere nego u prethodnom periodu

"Stalno smo na terenu i u mjestima gdje je dopušteno obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Trenutna situacija je da ugostitelji mnogo više poštuju mjere nego u prethodnom periodu. Što se tiče turističke sezone, kao što su najavili iz Ministartsva zdravlja, donijeće detaljne mjere koje će morati da poštuju svi, ne samo ugostitelji"

4541 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ilustracija, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Ugostitelji mnogo više poštuju mjere nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu, kazala je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Svetlana Šljivančanin, glavna turistička inspektorka.

"Stalno smo na terenu i u mjestima gdje je dopušteno obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Trenutna situacija je da ugostitelji mnogo više poštuju mjere nego u prethodnom periodu. Što se tiče turističke sezone, kao što su najavili iz Ministartsva zdravlja, donijeće detaljne mjere koje će morati da poštuju svi, ne samo ugostitelji", istakla je.

Šljivančanin je rekla i da su u proteklom periodu zabilježili 88 nepravilnosti i izdali 87 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 92.950 eura i podnijeli 41 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

"Imamo negodovanja u dijelu da gosti neće da nose maske, već kada dođe inspektor u neki ugostiteljski objekat onda u tom trenutku gosti stave masku", rekla je Šljivančanin.

Bonus video: